Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Woningaanpassingen voor ouderen

Wanneer u in huis merkt dat bepaalde handelingen niet meer zo eenvoudig gingen als vroeger kan er gedacht worden aan het maken van woningaanpassingen. Verhuizen naar een aangepaste of gelijkvloerse woning is vaak niet nodig. Er zijn tegenwoordig veel ADL hulpmiddelen en woningaanpassingen mogelijk op het gebied van de veiligheid van ouderen. Deze zijn aanwezig voor iedere denkbare dagelijkse handeling.

Weer veilig traplopen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor een traplift.

Een garantie voor veiligheid in huis bij traplopen

Op latere leeftijd kan traplopen een flink gevaar vormen. Dit kan komen door stijve of pijnlijke gewrichten, evenwichtsstoornissen, verminderde energie of Parkinson. Om de veiligheid van onze ouderen te garanderen wordt er steeds vaker gekozen om een traplift in de woning te installeren. Deze wordt middels een railsysteem langzij de trap gemonteerd. Via een gemotoriseerde stoel kan er veilig op en af van de trap worden voortbewogen. Deze woonaanpassing zorgt ervoor dat de zelfstandigheid en veiligheid van ouderen gegarandeerd wordt en dat er niet verhuist hoeft te worden naar een gelijkvloerse woning.

Het vinden van de beste prijs voor woningaanpassingen

Heeft u of uw naaste veel moeite met traplopen? Wij kunnen u helpen bij het vergelijken van offertes voor trapliften. Door ons offerteformulier in te vullen ontvangt u gratis en vrijblijvend 3 offertes van traplift leveranciers in uw regio. Ieder bedrijf heeft weer andere soorten trapliften en mogelijkheden. Hierdoor kan het vergelijken van offertes u wel 30% op de prijs besparen.

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Mogelijkheden voor de installatie van een traplift

De prijs voor de installatie van een traplift is verschillend per type trap. Over het algemeen gelden er wel richtlijnen, maar pas bij het opmeten van uw trap kan definitief gezegd worden hoeveel de aanschaf van een traplift zal kosten. Een traplift is vooral een investering voor ouderen in de eigen veiligheid en zelfredzaamheid waardoor een ongewenste verhuizing niet nodig is. Als de beslissing eenmaal is gemaakt is het aan te raden een nieuwe traplift aan te schaffen. Voor mensen met een minder budget is een tweedehands traplift ook een optie.

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)

Overige woningaanpassingen voor de veiligheid van ouderen

Andere belangrijke woningaanpassingen waar u aan kunt denken zijn:

  • Houvast in de badkamer (steunbeugels)
  • Het verwijderen van gladde vloeren of tegels
  • Het aanschaffen van een sta op stoel
  • Thermostaatkraan
  • Verhoogd toilet (eventueel met steunbeugels)
  • Zo min mogelijk gebruik maken van lage en hoge kasten (voorkomt bukken en strekken)