Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Wat voor soorten trapliften zijn er?

Er zijn 3 soorten trapliften of liever gezegd trappen waar verschillende soorten constructies voor gemaakt dienen te worden.

 • Een traplift voor een rechte trap
 • Een trap met één bocht
 • Een trap met meerdere bochten
 • Wij zijn beoordeeld met:

  Afhankelijk van het type trap dat u heeft zullen de prijzen en opties verschillen. Alle liften kunnen zowel in de binnenbocht als de buitenbocht van uw trap worden gemonteerd mits hier voldoende ruimte voor is. Onderstaand kunt u enkele aandachtspunten vinden per type trap en de hierbij horende prijzen. Niet alleen de prijs is natuurlijk van belang denk ook aan verschillende merken trapliften, levertijden en onderhoudscontracten.

  rechte trap of trap met bochten traplift

  Wat zijn de prijzen voor een traplift?

  Het plaatsen van trapliften is voor een groot deel maatwerk. Voordat een traplift geplaatst kan worden zal uw trap eerst ingemeten moeten worden. Heeft u bijvoorbeeld een zeer smalle trap dan beperkt dit bijvoorbeeld het aantal soorten trapliften waar u uit kunt kiezen. Om deze reden is het lastig om een vaste prijs te noemen voor de plaatsing van een traplift. Bovendien verschillen prijzen voor een traplift ook nog eens per installateur en merk. Om er zeker van te zijn dat u de beste prijs en service krijgt is het vaak handig om meerdere offertes te vergelijken. Op deze manier kunt u goed op de hoogte worden gebracht van het aanbod aan trapliften en de verschillende prijzen per installateur.
  full-width-banner-2

  De prijs voor installatie bij een rechte trap

  Over het algemeen is de installatie van een traplift op een rechte trap het eenvoudigst. Vaak zijn hier ook de minste materialen voor nodig. De prijzen voor trapliften voor een rechte trap beginnen dan ook het voordeligst. Denk hierbij aan een prijs tussen de 2.500 en 5.000 euro. Wanneer u een zeer lange trap heeft kan de prijs hier enigszins van afwijken. Ook op het gebied van montage is deze traplift het snelst te installeren. Vaak is dit al binnen enkele uren mogelijk.

  soorten trapliften bocht of rechte trap

  Prijzen voor trappen één of meer bochten

  Wanneer uw trap één of meerdere bochten heeft kan de prijs variëren tussen 5.000 en 14.000 euro. Vaak moet het railsysteem waarop de traplift gemonteerd wordt op maat worden gemaakt. De levertijd voor trapliften met een bocht is dan ook vaak iets langer. De montage van de lift zelf is vaak wel binnen een dag verricht. Zeker wanneer uw trap meerdere bochten heeft is het sterk aan te raden u goed te laten informeren over de verschillende prijzen, soorten en merken. Bij meerdere bochten is het bijvoorbeeld erg prettig om een meedraaiende stoel op uw traplift te hebben.

  Wat voor merken zijn er voor trapliften?

  Er zijn verschillende soorten trapliften wanneer het gaat om het merk. Denk bijvoorbeeld aan Freelift, Acorn, Handicare, Minivator, Levant Traplift, ThyssenKrupp en Easylifting. Traplift installateurs werken vaak samen met één of meerdere van deze merken. Qua werking verschillen de trapliften niet veel van elkaar. Echter kunnen er op het gebied van hefvermogen, onderhoudscontract, vormgeving en prijs wel enkele verschillen zijn. U kunt het beste informatie over de verschillen tussen deze trapliften krijgen van meerdere installateurs. Het is dan ook belangrijk om voordat u een keuze maakt contact op te nemen met meerdere bedrijven de actief zijn op het gebied van trapliften. Onze gratis offerteaanvraag dienst helpt u dit snel en gemakkelijk te doen.