Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Wat kost een traplift? – Prijzen en bespaar tips

De gemiddelde kosten voor een traplift zijn goed in kaart te brengen omdat 90% van de trappen (binnenshuis) vergelijkbare afmetingen hebben. Ondanks dit het geval is moet er toch altijd een stuk maatwerk verricht worden aan het railsysteem zodat deze volledig op de trap is afgesteld. Per traplift leverancier kunnen de kosten hiervoor verschillen. Daarom is het altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Gemiddelde traplift prijzen

Bespaar op de kosten door te vergelijken

TrapsoortNieuwBesparing
Rechte trapvanaf € 2.750Gemiddeld €750
Trap met één bochtvanaf € 5.000Gemiddeld €1000
Meerdere bochtenvanaf € 8.000Gemiddeld €1250
wat kost een traplift

Onze vergelijkers besparen gemiddeld €1000 op een traplift

traplift prijzen vergelijken

Vul gratis ons formulier in en bespaar!

Tip: Vergelijk traplift offertes voor de beste prijs

Natuurlijk is het altijd verstandig om te informeren bij verschillende traplift leveranciers voor de beste prijs en mogelijkheden. Door gebruik te maken van onze gratis dienst vergelijk je vrijblijvend tot 3 offertes van verschillende traplift leveranciers. Meer dan 10.000 bezoekers konden hierdoor al een gemiddeld bedrag van €1.000 besparen op hun traplift. Doorgaans vonden zij ook sneller de partij met de beste service, levertijden en mogelijkheden voor op hun trap.

Klantenbeoordelingen

Fam. Martinez
Fam. Martinez
Read More
Gekozen voor het traplift bedrijf dat mij razend snel kon helpen met een nieuwe lift. Deze was met spoed nodig. Binnen een week stond de traplift in huis en ben er helemaal gelukkig mee.
Fam. van Zanten
Fam. van Zanten
Read More
Binnen no time wat offertes op zak om te vergelijken. Toch wel zo'n € 900 voordeliger uitgekomen. Er moest ook wat maatwerk worden gedaan. Met name hierin verschilt de prijs nog wel bij bedrijven. Jullie dienst kwam dus goed van pas.
Mevr. Oosterveld
Mevr. Oosterveld
Read More
Wij hebben een wat moeilijke trap in huis met een scherpe bocht. Het vergelijken van bedrijven heeft ons geholpen de beste firma te vinden voor onze traplift. Ik zou het iedereen aanraden alleen al om de mogelijkheden te bekijken.
Previous
Next

De kosten voor een tweedehands traplift

Denk je na over een tweedehands traplift weet dan dat de kosten niet veel verschillen met een nieuwe traplift. Omdat het railsysteem maatwerk is moet deze nieuw en uniek voor de trap worden geproduceerd. In feite is dus alleen de gemotoriseerde stoel tweedehands. Om deze reden zijn de prijsverschillen tussen nieuwe en tweedehands trapliften minder groot dan je in eerste zou denken.

TrapsoortTweedehands Prijs
Rechte trapvanaf € 2.000
Trap met één bochtvanaf € 4.000
Meerdere bochtenvanaf € 6.000

Onderhoudskosten voor de traplift

Bij het aanschaffen van de traplift wordt de mogelijkheid aangeboden om een servicecontract af te sluiten. Dit is optioneel maar sterk aan te raden. De traplift leverancier komt dan jaarlijks 1 tot 2 keer langs om de traplift een servicebeurt te geven.

Kosten servicecontract traplift

KostenpostPrijs
Servicecontract€200 - €275 per jaar

Wat kost het huren van een traplift?

Denk je na over een tweedehands traplift weet dan dat de kosten niet veel verschillen met een nieuwe traplift. Omdat het railsysteem maatwerk is moet deze nieuw en uniek voor de trap worden geproduceerd. In feite is dus alleen de gemotoriseerde stoel tweedehands. Om deze reden zijn de prijsverschillen tussen nieuwe en tweedehands trapliften minder groot dan je in eerste zou denken.

KostenpostKosten
Railsysteem€1.000 - €2.000 (eenmalig)
Maandelijkse huurprijsvanaf €100 (recht) – €150 (bochten)
Montage en onderhoudInbegrepen
Totale losten 1e jaar€2200 – €3800
Kosten overige jaren€1200 – €1800 (per jaar)

Al ruim 6 jaar de vergelijkingsdienst voor trapliften

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een traplift bij jou in huis? Maak dan net als 10.000 andere vergelijkers gebruik van gratis dienst. Hierbij ontvang je vrijblijvend informatie en prijsindicaties van tot 3 traplift leveranciers. Zo heb je binnen 48 uur alle informatie om een goede keuze te maken.  Doe hiermee je voordeel en vind snel de beste leverancier en bespaar gemiddeld €1.000 op de prijs van een traplift.

Veelgestelde vragen over de kosten van een traplift

Wanneer je ons formulier invult ontvang je gratis maximaal 3 offertes van traplift leveranciers werkzaam in de regio. Zij nemen kort contact op om alle mogelijkheden en voorkeuren te bespreken om zo een vrijblijvende offerte op maat te kunnen opstellen. Op deze manier zit je nergens aan vast en heb je binnen 48 uur een duidelijk beeld wat een traplift gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn per leverancier. Niet alleen op het gebied van prijs maar ook op het gebied van leveringstijd, garantie, mogelijkheden en service.

Dit is vooral omdat er behoorlijk wat maatwerk vereist is voor de fabricage van het railsysteem. Dit moet niet alleen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, maar ook nog eens precies passen op de trap die je hebt. Tijdens het productieproces wordt het railsysteem hier volledig op afgesteld.

Via de zorgverzekering is een vergoeding niet mogelijk. Sinds 2015 wordt de vergoeding hiervoor volledig geregeld vanuit de WMO van de gemeente.

Er zijn traplift bedrijven die financieringsmogelijkheden bieden. Vaak zijn dit geen maandelijkse termijnen maar gaat het om grotere bedragen die in een korte tijd moeten worden afgelost. Een andere goede optie is de Blijverslening vanuit de overheid. Dit is een lening met gunstige voorwaarden die beschikbaar is voor kwestbare doelgroepen die hun woning levensloopbestendig willen maken. Dit kan een goede manier zijn om een traplift betaalbaarder te maken aangezien je de lening maandelijks aflost.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt per gemeente geregeld en is bedoeld voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en personen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Deze wet biedt financiële ondersteuning bij het langer zelfstandig thuis wonen. Wie binnen deze groep valt kan een aanvraag doen bij de eigen gemeente. Omdat een traplift maatwerk vereist wordt er een onderzoek gedaan naar iedere aanvraag. De eisen voor maatwerkoplossingen zijn erg streng en de procedures ervoor zijn een stuk langer (maanden). Daarnaast kom je niet in aanmerking voor de WMO bij een botbreuk of een revalidatieproces.

Er wordt vaak gedacht dat het niet mogelijk is een stoellift te monteren op een bijzondere trap, zoals een wenteltrap, een spiltrap, een zeer steile trap of een zeer smalle trap. Dit is echter in veel gevallen wel mogelijk. Een dergelijke montage vereist een hoop maatwerk en hierdoor zal je automatisch bij een compact model uitkomen. Daarom zullen de kosten bij dit type trappen hoger liggen. Omdat iedere wenteltrap en spiltrap anders is zal er echt een offerte op maat moeten worden gemaakt om de kosten inzichtelijk te krijgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via onze vergelijkingsdienst.

De kosten voor een traplift zijn sinds 2014 niet langer fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst.