Wat kost een traplift gemiddeld?

Lees hoe u snel en eenvoudig de beste prijs voor een traplift bepaalt

Waarschijnlijk heeft u al gemerkt dat het moeilijk te achterhalen is wat de kosten zijn voor het installeren van een traplift. Dit komt met name omdat het maken van een traplift maatwerk vereist voor het produceren van het railsysteem. Daarnaast kunnen aanvullende aanpassingen zoals een roterende stoel of een parkeerbocht verdere invloed hebben op de prijs. Wees gerust in dit artikel kunt u lezen wat de gemiddelde kosten zijn voor een traplift en hoe u deze zo veel mogelijk in uw voordeel kunt krijgen.

Waarom u niet snel prijzen vindt op traplift websites

Op de websites van traplift leveranciers zult u niet snel prijzen vinden. Het is dan ook per situatie verschillend wat de prijs voor het opleveren van een traplift is. Wel kunnen wij u een duidelijk beeld geven van de gemiddelde kosten van een traplift. Dit is onderverdeeld in 3 categorieën. Rechte trappen, trappen met één bocht en trappen met meerdere bochten.

De gemiddelde kosten voor een traplift:

Ontvang Gratis en Vrijblijvend 3 Traplift Offertes

Wij hielpen al meer dan 3000 vergelijkers besparen op een traplift. Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur 3 prijsindicaties van verschillende leveranciers. Bespaar tot €1500 door de prijzen te vergelijken.

Beoordeeld met: 

 • Vergelijk op:
 • Prijs
 • Model
 • Leverancier
 • Levertijd
Trapsoort Nieuw Tweedehands
Rechte trap vanaf € 2.750 vanaf € 2.000
Trap met één bocht vanaf € 5.000 vanaf € 4.500
Trap met meerdere bochten vanaf € 8.000 vanaf € 6.000

Waarom zijn trapliften zo duur?

Sommige mensen die niet op de hoogte zijn van prijzen voor trapliften kunnen daar wel eens van schrikken. Waarom liggen de gemiddelde prijzen zo hoog? Dit komt doordat er veel maatwerk vereist is voor het railsysteem. Om uw veiligheid te garanderen wordt deze van stevige materialen gemaakt die exact op de dimensies van uw trap wordt aangepast. Wat u hier voor terug krijgt is een zeer betrouwbaar product die tot lengte van jaren meegaat en er voor zorgt dat u in de eigen woning kan blijven wonen.

Hoe u de kosten voor een traplift zo laag mogelijk houdt

Juist omdat trapliften redelijk wat maatwerk vereisen liggen er veel kansen om te besparen op de kosten. De technieken en materialen die worden gebruikt voor de productie verschillen per leverancier. Dit kan leiden tot lagere of hogere kosten. Daarnaast zijn er prijsvechters in de markt die per definitie al wat lagere prijzen hanteren. Dat kan verschillen per trapsoort en model. Het vergelijken van meerdere offertes kan u bijvoorbeeld tot wel 30%  besparen op de kosten voor een traplift.

wat kost een traplift gemiddeld

Direct offertes vergelijken en tot 30% besparen

Gelukkig hoeft u niet bij ieder traplift bedrijf individueel een offerteaanvraag te doen. Via onze gratis en vrijblijvende dienst vergelijkt u tot 3 offertes van traplift bedrijven die de beste producten en prijzen bieden voor uw trapsoort. Hiermee wordt u dus veel werk uit handen genomen en komt u snel en eenvoudig tot de beste traplift voor uw situatie.

Vergelijk hier offertes

Wat zijn de kosten voor een tweedehands traplift?

Zoals u wellicht in het prijzenoverzicht heeft gezien ontlopen prijzen voor nieuwe en tweedehands trapliften elkaar niet zoveel. Dit komt doordat het railsysteem altijd nieuw en uniek voor u wordt gemaakt. Ook bij tweedehands trapliften is dit vrijwel altijd het geval.

Omdat de voornaamste kosten voor het produceren van een traplift bij het railsysteem liggen is het verschil in prijs niet erg groot. Bij tweedehands modellen krijgt u alleen de gemotoriseerde stoel tweedehands. Het bijkomende voordeel van een nieuwe traplift is dat deze ook nog een terug verkoopwaarde aan de leverancier heeft wanneer deze niet meer nodig is.

Wat kost een traplift met 1 of 2 bochten gemiddeld?

Ongeveer 90% van de huishoudens in Nederland heeft een traplift met 1 of 2 bochten nodig. Voor deze trappen met het railsysteem zodanig worden aangepast aan de traptreden en de hoek van de bochten dat dit terug te zien is in de prijs. Voor trappen met 1 bocht beginnen de prijzen vanaf €5.000. Het komt niet vaak voor maar sommige huishoudens beschikken over een trap met 2 of meer bochten. Helaas geldt de regel hoe meer bochten de trap heeft hoe hoger de prijs zal uitvallen. Een traplift met 2 bochten begint vanaf €8.000 en heeft een langere levertijd.

Wat kost een traplift voor rechte trappen ongeveer?

Heeft u een traplift voor een rechte trap nodig? Dan komt u in de laagste prijscategorie uit. Rechte trapliften hebben namelijk weinig werk nodig aan het railsysteem en vallen hierdoor een stuk goedkoper uit. Afhankelijk van de lengte van de trap en of de trap zich binnen of buiten bevindt kan dit enkele duizenden euro’s op de prijs schelen. Prijzen voor een traplift op een rechte trap beginnen nieuw vanaf €2.750.

Wat zijn de kosten voor traplift onderhoud per jaar?

Om ervoor te zorgen dat uw traplift goed onderhouden blijft is het verstandig om een servicecontract af te sluiten. Dit is niet verplicht maar wel essentieel om uw garantie te behouden. Zonder servicecontract vervalt deze namelijk. De kosten hiervoor liggen tussen de 200 en 275 euro per jaar. Per leverancier kan dit verschillen. Jaarlijks wordt er onderhoud aan de traplift verricht om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Dit is sterk aan te raden voor het behoud van de garantie en uw eigen veiligheid. Verder zijn er geen jaarlijkse kosten. De kosten voor het stroomgebruik zijn namelijk verwaarloosbaar.

Wat zijn de kosten voor het huren van een traplift per maand?

Een traplift hoeft niet altijd gekocht te worden de meeste leveranciers verhuren ook trapliften tegen een maandelijks bedrag. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Het railsysteem moet namelijk nog steeds worden gekocht (tussen de €1.500 – €2.000) omdat deze uniek wordt gemaakt voor uw situatie en dus niet meer herbruikbaar is. Daarna betaalt u een bedrag tussen de 100 en 150 euro per maand afhankelijk van uw trapsoort.

Wanneer is het huren van een traplift interessant?

Het huren van een traplift is in de volgende gevallen interessant:

 • Wanneer u niet in één keer een groot bedrag te besteden heeft
 • Wanneer de traplift 2 jaar of korter nodig is

*Let op een traplift huren voor een periode korter dan een jaar is financieel vaak niet handig door de hoge basiskosten voor het railsysteem

Dit zijn eigenlijk de enige situaties wanneer het financieel gezien aantrekkelijker is om een traplift te huren. Vaak heeft u bij een huurcontract ook geen of lagere onderhoudskosten en wordt de traplift gratis gedemonteerd wanneer u deze niet meer nodig heeft.

Meer over het huren van een traplift

Zijn er mogelijkheden voor een WMO of PGB vergoeding?

Sinds 1 januari 2015 wordt de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) is de regelgeving voor het aanvragen van een traplift vergoeding sterk gewijzigd. De vergoeding gaat niet meer via de verzekering maar wordt via het WMO loket van de gemeente geregeld. Dit brengt een aantal grote veranderingen met zicht mee.

kosten trapliften via de WMO

Unieke trapsoort in huis?

De meeste trappen in Nederland beschikken slechts over 1 bocht. Wanneer u een wenteltrap, spiltrap of een zeer steile trap in huis heeft is het realiseren van een traplift installatie iets lastiger. In veel gevallen is het plaatsen van een traplift nog steeds mogelijk maar zal er gekeken moeten worden naar een kleiner model.

De installaties voor deze trapsoorten vereisen flink wat maatwerk en dit kan ook terug te zien zijn in de kosten. Vergelijk dus meerdere leveranciers om er voor te zorgen dat u niet te veel betaalt. Het is verstandig de leveranciers langs te laten komen om de trap samen met u op te meten. Zij kunnen u dan beter adviseren over de mogelijkheden en kunnen u een realistisch beeld geven van de prijs. Een huisbezoek voor het opmeten van uw trap is altijd gratis en vrijblijvend.

Welke merken trapliften zijn er?

Er is een verschil tussen merken en monteurs. In sommige gevallen is het bedrijf dat de traplift voor u plaatst niet de fabrikant van de traplift zelf. Zij kopen de trapliften in en plaatsen deze voor u in uw woning. Er zijn merken die ook zelf montageservice hebben.

Hieronder vindt u een lijst met de grootste merken (fabrikanten) op het gebied trapliften:

 • Thyssenkrupp
 • Stannah
 • Acorn
 • Otolift
 • Handicare
Sluit Menu