Het hefvermogen van een traplift verschilt per model. Reguliere modellen kunnen vaak een gewicht van 120 kilo tot 160 kilo aan. Er zijn ook trapliften met een nog hoger liftvermogen. Dit zijn meestal speciale modellen met een extra stevige constructie en een breder zitvlak.
Maak gebruik van onze vergelijkingsdienst voor trapliften. Klik hier.
Wat is het maximale gewicht dat een traplift aan kan?
Het hefvermogen van trapliften gaat tot zo’n 200 kilo. Er zijn ook andere mogelijkheden mocht u een traplift nodig hebben die een hoger gewicht aan kan. Hier kunt u meer over lezen in de onderstaande alinea.
Traplift bij obesitas
Obesitas kan de oorzaak zijn van meerdere gezondheidsproblemen. Ook traplopen kan een uitdaging worden. Er zijn daarom verschillende uitvoeringen die speciaal zijn gemaakt voor als u aan obesitas lijdt.
Fabrikanten weten dat dit een veelvoorkomend probleem is in Nederland en hebben hier daarom rekening mee gehouden. Zij hebben vaak modellen of constructies waarmee het liftvermogen kan worden vergroot. Normaliter ligt dit liftvermogen tussen de 160 en 200 kilo. Mocht u zwaarder wegen kunt u nog steeds verder worden geholpen. In dat geval wordt er gekeken naar maatwerk oplossingen of zou een plateaulift ook van uitkomst kunnen zijn. Op een plateaulift dient u te blijven staan en kunt u zich vasthouden aan een handvat. Omdat de rail in de meeste gevallen aan de muur wordt bevestigd kan deze een gewicht aan tot maximaal 300 kilo.
Kan ik een traplift gebruiken als ik in een rolstoel zit?
Met een stoellift (reguliere traplift) is het niet mogelijk om uw rolstoel mee te nemen naar boven. Als u zich verplaatst naar de stoel zult u uw rolstoel beneden moeten laten. Als u geen gebruik wilt maken van een tweede rolstoel voor de bovenverdieping biedt een plateaulift de uitkomst. U kunt met uw rolstoel volledig de plateaulift oprijden en worden vervoerd. De lift is gemaakt om uw gewicht en het gewicht van de rolstoel aan te kunnen en heeft een hefvermogen tot wel 300 kilo.