Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een traplift voor veilig traplopen bij Parkinson

Traplopen is voor mensen met Parkinson vaak een erg groot probleem en kan op termijn een gevaar vormen voor de veiligheid. De ziekte van Parkinson zorgt voor een verminderde mobiliteit, stijfheid in de spieren, trillen en kan in sommige gevallen als evenwichtsstoornis tot uiting komen. Hierdoor wordt traplopen een immense onderneming waar op den duur hulp bij nodig is. Omdat deze hulp vaak niet 24/7 aanwezig is biedt een traplift een uitstekende optie om alsnog veilig gebruik te kunnen maken van de trap.

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende dienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Het behouden van de zelfstandigheid bij traplopen

Het behouden van de zelfstandigheid op zoveel mogelijk gebieden is een erg belangrijk punt onder mensen met Parkinson. Vrijuit door de eigen woning kunnen voortbewegen is hier een belangrijk onderdeel van. Het plaatsen van een traplift is vaak de enige optie om op een goede manier in de eigen woning te kunnen blijven wonen. Een traplift kan vaak binnen één week geplaatst worden waardoor de eigen zelfstandigheid al snel bereikt kan worden. Wanneer uw naaste de diagnose van Parkinson heeft gekregen is het verstandig hier snel op te anticiperen. U wilt namelijk niet pas de traplift aanschaffen op het moment dat het traplopen bijna onmogelijk is. Voor de eigen veiligheid is het verstandig hier in een vroeg stadium al op voorbereid te zijn.

Een traplift is de veiligste oplossing bij een verminderde mobiliteit door Parkinson

Trapliften kunnen eenvoudig bedient worden en zijn voorzien van een veiligheidsriem, een automatische stop bij voorwerpen op de trap en wanneer gewenst kan er ook een roterende stoel en een noodknop worden geïnstalleerd. Om de ideale afstap plek te creëren is het zelfs mogelijk een parkeerbocht te plaatsen waardoor er meer ruimte ontstaat om veilig af te stappen.  Op het gebied van veiligheid kan er aan al uw wensen worden voldaan.

Wat kost de installatie van een traplift?

De prijzen voor trapliften verschillen per situatie. Ten eerste hangt het van uw type trap af (recht, één bocht of meerdere bochten) en wat uw verdere wensen zijn. Het plaatsen van een roterende stoel of een parkeerbocht zal de prijs verder beïnvloeden.  Onderstaand kunt u een overzicht vinden van de vanaf prijzen voor nieuwe en tweedehands trapliften:

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)