Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Alles over tweedehands trapliften

Op zoek naar een tweedehands traplift? Dan is het goed om te weten dat de prijs van een nieuwe en tweedehands traplift dichterbij elkaar liggen dan je denkt. Het railsysteem wordt namelijk in beide gevallen nieuw gemaakt omdat deze helemaal afgesteld moet worden op de trap in huis. Dit is de voornaamste reden waarom er vaak voor een nieuwe traplift wordt gekozen. Benieuwd naar de exacte verschillen in prijzen? Maak dan gebruik van onze gratis en vrijblijvende offertevergelijkingsdienst. Hierbij kun je zowel nieuwe als tweedehands prijzen vergelijken bij tot wel 3 verschillende traplift leveranciers.

Wat kost een tweedehands traplift?

Om een goed beeld te krijgen van de verschillen in prijzen tussen nieuwe en tweedehands trapliften kun je de onderstaande tabel bekijken:

TrapsoortTweedehandsNieuw
Rechte trapvanaf € 2.000vanaf € 2.750
Trap met één bochtvanaf € 4.000vanaf € 5.000
Meerdere bochtenvanaf € 6.000vanaf € 8.000

Onze vergelijkers besparen gemiddeld €1000 op een traplift

traplift huren prijzen vergelijken

Vul gratis ons formulier in en bespaar!

In welk geval is een tweedehands traplift interessant?

Ondanks de prijzen elkaar niet veel ontlopen en er doorgaans vooral gekozen wordt voor een nieuwe traplift zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Wanneer een tweedehands traplift aanzienlijk voordeliger uitvalt, is het financieel interessant om op dit aanbod in overweging te nemen. Informeer daarom altijd bij de traplift leverancier wat de tweedehands opties zijn.

Klantenbeoordelingen

Dhr. Raadselaar
Dhr. Raadselaar
Read More
Super idee dat vergelijken zeg. Kon hierdoor meteen duidelijk krijgen wat mijn tweedehands opties waren. Nu staat er een nieuw uitziende tweedehands traplift op mijn trap gemonteerd. Erg blij en dat voor een mooie prijs.
Fam. El Gahoudi
Fam. El Gahoudi
Read More
Heb een aanbod ontvangen van 3 traplift bedrijven. Daarvan was er één duidelijk een stuk voordeliger en ook nog eens sneller in de levering. Kan nu sinds een paar maanden weer veilig gebruik maken van de trap. Wat een verschil zeg.
Fam. Mensink
Fam. Mensink
Read More
Was erg nieuwsgierig naar de prijzen en de levertijden voor een traplift. Formulier ingevuld en werd bijna meteen voorzien van informatie. Nu kan ik voor mijzelf de beste keuze maken.
Previous
Next

Het kiezen van de juiste traplift leverancier

De beste manier om te bepalen welke traplift leverancier het meest geschikt is voor je situatie is het vergelijken van offertes via onze gratis vergelijkingsdienst. Naast de offerte kun je de leveranciers vergelijken op tweedehands mogelijkheden, servicecontracten, levertingstijden en de garantie. Door een aanvraag te doen ontvang je vrijblijvend offertes van maximaal 3 traplift leveranciers. Zij nemen kort met je door welke mogelijkheden zij kunnen bieden. Op deze manier weet je binnen 48 uur exact wat die opties zijn, hoeveel de traplift kost en wie de juiste leverancier is.

Veelgestelde vragen over tweedehands trapliften

Wanneer je ons formulier invult ontvang je gratis maximaal 3 offertes van traplift leveranciers werkzaam in de regio. Zij nemen kort contact op om alle mogelijkheden en voorkeuren te bespreken om zo een vrijblijvende offerte op maat te kunnen opstellen. Op deze manier zit je nergens aan vast en heb je binnen 48 uur een duidelijk beeld wat een traplift gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn per leverancier. Niet alleen op het gebied van prijs maar ook op het gebied van leveringstijd, garantie, mogelijkheden en service.

Een tweedehands traplift is zeer veilig. Het railsysteem wordt namelijk nieuw gemaakt en volledig op de trap afgesteld. De gemotoriseerde stoel is tweedehands en wordt op meer dan 30 punten nagelopen voordat deze wordt verkocht. Voorwaarde is dus wel dat je een tweedehands traplift altijd via een leverancier koopt en laat installeren.

Dit is sterk af te raden. Ieder railsysteem is namelijk uniek en moet volledig op de trap worden afgesteld. Een tweedehands traplift moet verder ook helemaal worden nagelopen en eventueel moeten er onderdelen vervangen worden. Dit kan alleen op een goede manier gebeuren door een erkende leverancier. Doe dit dus bijvoorbeeld ook niet via een klusjesman op Marktplaats.

Op 95% van de trappen in Nederland kan een traplift worden geïnstalleerd. Ook wanneer deze tweedehands is aangeschaft. Het railsysteem wordt op maat gemaakt (soms met tweedehands onderdelen). Bij sommige spiltrappen en wenteltrappen kan het zijn dat je opties worden beperkt waardoor er alleen een nieuwe traplift kan worden geïnstalleerd.

Bij het kopen van een traplift heb je de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten voor jaarlijks onderhoud. Dit is sterk aan te raden. De kosten hiervoor liggen tussen de €200 en €275 per jaar en zijn voor een tweedehandse en nieuwe traplift gelijk.

Dit is mogelijk maar afhankelijk van welke vorm van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vergoeding je toegewezen krijgt. Bij hulp in natura maakt de gemeente namelijk zelf de keuze welke traplift je krijgt en via welke leverancier. Bij PGB (Persoonsgebonden budget) krijg je een bedrag toegewezen dat je zelf vrij kunt besteden aan een traplift. Hierbij kun je dus ook de keuze maken voor een tweedehands optie.