Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Traplift WMO – Alles over de traplift vergoeding

Het is in sommige gevallen mogelijk om de traplift vergoed te krijgen vanuit de gemeente. Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kan de gemeente een vergoeding toewijzen. Deze wet is erop gericht om hulpbehoevenden langer thuis te laten wonen. De WMO wordt per gemeente geregeld en wordt per situatie beoordeeld. De regelgeving om in aanmerking te komen voor de WMO is sinds 2015 erg aangescherpt. In dit artikel zullen wij het stappenplan voor de WMO aanvraag behandelen en een realistisch beeld schetsen over de kans op een WMO vergoeding voor een traplift.

Stappen aanvraag Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

  1. Aanvraag indienen bij het WMO-loket gemeente (online of telefonisch)
  2. Gesprek met de gemeente
  3. Voorstel vanuit de gemeente (doorgaans 10 dagen)
  4. Beslissing over toewijzing voorzieningen (doorgaans 2 weken)
  5. Gesprek met de gemeente over de invulling

Vraag informatie over de WMO bij traplift leveranciers

Alle trapliften leveranciers hebben uitvoerige kennis over de WMO. Zij adviseren hun klanten bij het aanvraagproces en hebben duizenden verschillende situaties voorbij zien komen. Het is dus een goed idee om bij verschillende traplift bedrijven te informeren wat de mogelijkheden en kansen zijn op een WMO vergoeding. Door gratis en vrijblijvend een aanvraag via ons formulier te doen ontvang je informatie en 3 offertes van traplift leveranciers. Zo heb je binnen 48 uur alle informatie over prijzen, mogelijkheden, levertijden en de kansen op een WMO vergoeding.

traplift wmo aanvragen

Onze vergelijkers besparen gemiddeld €1000 op een traplift

traplift wmo hulp

Vul gratis ons formulier in en bespaar!

Vraag informatie over de WMO bij traplift leveranciers

Sinds de aanscherping van de regelgeving in 2015 zijn de kansen op een vergoeding van een traplift erg teruggenomen. Trapliften vallen namelijk onder maatwerkvoorzieningen en deze worden per situatie beoordeeld na onderzoek (wat maanden kan duren) van de gemeente. Zo moet de traplift voor een onbepaalde tijd nodig zijn en wordt deze niet toegewezen na een operatie, botbreuk of overige tijdelijke aandoeningen. Daarnaast wordt er ook gekeken of er echt geen andere mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen. Het kan zijn dat verhuizen, het gebruik van eigen spaargeld of hulp vanuit de familie als een betere optie wordt gezien.

Er zijn flink wat criteria waarop een traplift vergoeding afgewezen kan worden. Om deze reden kiezen veel huishoudens ervoor om de traplift zelf te bekostigen in plaats van dit te doen via de gemeente.

Over onze dienst

Klantenbeoordelingen

Fam. Yilmaz
Fam. Yilmaz
Read More
Helaas heb ik geen gebruik kunnen maken van de WMO maar heb wel een traplift in huis nodig. Vergelijken via Traplift Wijzer was voor mij een manier om met mijn beperkte budget te kunnen achterhalen wat mijn opties zijn. Heb een mooi aanbod gekregen dat precies binnen mijn budget valt.
Fam. van Aarlingen
Fam. van Aarlingen
Read More
Toch maar 3 offertes opgevraagd om aan te kunnen bieden bij mijn WMO aanvraag. Heb zo heel snel kunnen schakelen en de traplift staat nu in huis. Echt een top dienst van jullie.
Mevr. de Rooij
Mevr. de Rooij
Read More
Goed initiatief. Omdat mijn ouders zelf te traplift moesten bekostigen toch maar een aanvraag gedaan om te vergelijken. Zij zijn hierdoor toch wel zo'n €700 goedkoper uitgekomen. De lift was ook echt binnen een dag geplaatst en is echt een verrijking in huis.
Previous
Next

Goedkeuring WMO

Hulp in natura of het Persoonsgebonden budget

Krijg je wel een WMO vergoeding toegewezen dan zijn er twee invullingen die de gemeente hieraan kan geven namelijk:

Vorm van ondersteuning
Hulp in natura Bij hulp in natura wordt de voorziening (traplift) vanuit de gemeente zelf geregeld met traplift leveranciers waar zij een afspraak mee hebben. Het kan dan zijn dat zij zelf de traplift uitkiezen.
PGB (persoonsgebonden budget) Met de PGB krijg je vanuit de gemeente een bepaald bedrag uitgekeerd waarmee je zelf een traplift kunt aanschaffen. Vaak moeten hiervoor wel meerdere offertes worden aangeboden bij de gemeente.

Wat kost de WMO?

Het proces voor het aanvragen van de WMO-vergoeding kost geen geld. Pas wanneer er een WMO vergoeding wordt toegewezen betaal je een maandelijkse eigen bijdrage aan de gemeente. Dit bedrag heeft een maximale hoogte van €19 per maand. Er zijn ook gevallen waarin de eigen bijdrage geheel komt te vervallen. Bijvoorbeeld bij een te laag inkomen of wanneer de gemeente acht dat dit niet nodig is in de betreffende situatie.

Vergelijk offertes voor de beste keuze

Om zo snel mogelijk te kunnen handelen is het aanvragen en vergelijken van meerdere offertes sterk aan te raden. Zowel voor de WMO-aanvraag als wanneer de keuze wordt gemaakt de traplift zelf aan te schaffen. Met onze gratis vergelijkingsdienst ontvang je binnen 48 uur informatie en offertes van maximaal 3 traplift bedrijven. Zo weet je snel wie de beste informatie, prijzen, mogelijkheden service en levertijden heeft.

Veelgestelde vragen de WMO

Wanneer je ons formulier invult ontvang je gratis maximaal 3 offertes van traplift leveranciers werkzaam in de regio. Zij nemen kort contact op om alle mogelijkheden en voorkeuren te bespreken om zo een vrijblijvende offerte op maat te kunnen opstellen. Op deze manier zit je nergens aan vast en heb je binnen 48 uur een duidelijk beeld wat een traplift gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn per leverancier. Niet alleen op het gebied van prijs maar ook op het gebied van leveringstijd, garantie, mogelijkheden en service.

Dit staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De WMO is erop gericht om kwetsbare groepen langer thuis te laten wonen. De WMO wordt geregeld per gemeente en biedt ondersteuning voor deze groepen in vorm van een financiële vergoeding of hulp in natura.

Vrijwel elke gemeente heeft hier een speciaal WMO-loket voor. De aanvraag kan vaak online worden gedaan via de website van de gemeente waar je woonachtig bent of kan telefonisch worden gedaan. Bij hele kleine gemeenten worden de WMO aanvragen geregeld via sociale werkers. Zij bepalen op basis van een gesprek de mogelijkheden per situatie.

De WMO is beschikbaar voor kwetsbare oudere, chronisch zieken, en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Al deze groepen kunnen bij hun eigen gemeente een aanvraag doen voor een WMO vergoeding. Hierbij moet wel gezegd worden dat trapliften onder maatwerkvoorzieningen vallen. De eisen hiervoor zijn erg streng en worden per situatie beoordeeld op basis van een onderzoek van de gemeente. Dit kan een langdurig proces zijn van enkele weken tot maanden. Daarnaast geldt dat er een groot aantal reden kan gelden waarom een aanvraag wordt afgekeurd. Houd hier dus rekening mee bij het aangaan van dit proces.

Via de zorgverzekering is een vergoeding niet mogelijk. Sinds 2015 wordt de vergoeding hiervoor volledig geregeld vanuit de WMO van de gemeente.

Je komt niet in aanmerking voor een traplift wanneer het gaat om een tijdelijke oplossing. Het moet gaan om een blijvend probleem. In het geval van een botbreuk, revalidatie of een tijdelijke aandoening kan er dus geen beroep worden gedaan op een vergoeding vanuit de gemeente.

Nee, dit is niet mogelijk. De persoon voor wie de vergoeding bedoeld is moet woonachtig zijn in dezelfde gemeente als waar de aanvraag wordt gedaan.

De WMO kan niet meer achteraf worden aangevraagd wanneer je een hulpmiddel voor het langer zelfstandig thuis wonen hebt gekocht. Het zal dan echt moeten gaan om de aanvraag van een nieuwe voorziening om het thuis wonen langer mogelijk te maken.

De eerste vorm is hulp in natura. De gemeente bepaalt dan zelf welke traplift en wordt geplaatst en via welke leverancier. De tweede vorm is het PGB (persoonsgebonden budget). Hierbij krijg je een bedrag toegewezen vanuit de gemeente dat je vrij kunt besteden aan een traplift.