Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Traplift voor een smalle trap nodig?

Heeft u thuis een smalle trap? Veel fabrikanten van trapliften hebben hier speciale modellen voor. De traplift wordt zo compact mogelijk gemaakt zodat deze ook op smalle / nauwe trappen kunnen worden geplaatst.

Wij zijn beoordeeld met:

Genoeg loopruimte zonder obstructie

Wanneer de trap erg smal is kan het plaatsen van een traplift voor obstructie zorgen. Er zijn meerdere oplossingen mogelijk om dit probleem te verhelpen. Er zal eerst een monteur bij u langskomen om te bepalen welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie.
traplift smalle trap

Rustplaats/Parkeerbocht van de stoellift bij een smalle trap

Bij brede trappen is de rustplaats van de stoellift meestal direct onderaan de trap. Wanneer u een smalle trap heeft kan deze de toegang tot de trap echter blokkeren waardoor deze moeilijk te belopen is voor uw gasten. Een oplossing zou in dat geval kunnen zijn om de rustplaats (ook wel parkeerbocht genoemd) van de stoellift aan de zijkant van de trap te plaatsen. Er wordt dan een extra bocht gemaakt waardoor de lift geen obstructie meer veroorzaakt op uw trap.
full-width-banner-2

Plaatsen van het Railsysteem

Bij het plaatsen van de rails wordt er rekening mee gehouden dat dit zo dicht mogelijk tegen de muur aan wordt gedaan. De adviseur kan voor u opmeten of de traplift met de juiste ruimtebesparing probleemloos naar boven en beneden kan gaan. In sommige gevallen wordt er een dunnere rails gebruikt om extra ruimte te besparen.

Binnenbocht of Buitenbocht

Afhankelijk van uw trap kan er gebruik worden gemaakt van de binnenbocht of de buitenbocht voor het plaatsen van het railsysteem. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een buitenbocht obstructie oplevert of de binnenbocht juist te stijl is. Bij de buitenbocht wordt de rails bevestigd aan de brede kant van de traptreden. Hier wordt normaliter voor gekozen omdat de traplift dan minder steil omhoog gaat. Bij een installatie in de binnenbocht kan er echter voor worden gezorgd dat een smalle trap beter vrij wordt gehouden voor normaal gebruik van de trap en er zo geen gevaarlijke situaties ontstaan. U kunt het beste gebruik maken van het advies van een installateur die bij u langskomt om definitief te kunnen bepalen wat voor u de beste oplossing is.