Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Traplift voor een rolstoel gebruiker plaatsen?

De traditionele trapliften zijn voorzien van een zitstoel en zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Er zijn echter ook trapliften die beschikken over een plateau (plateaulift) waarop voldoende ruimte is om er een rolstoel op te rijden. Hierdoor is het verhuizen naar een gelijkvloerse woning niet meer nodig voor iemand in een rolstoel. Voorwaarde is wel dat de trap breed genoeg moet zijn zodat de plateaulift geplaatst kan worden. Hiervoor kunt u de trap vrijblijvend laten inmeten door een trapliften installateur.

Vergelijk offertes voor plateauliften
De meeste geschikte plateaulift voor rolstoelgebruikers vinden tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor plateauliften bij verschillende bedrijven.

Maak gebruik van onze vergelijkingsdienst voor plateauliften. Klik hier.

De prijzen van een traplift voor rolstoelgebruikers

Prijzen voor een plateaulift op de trap voor rolstoelgebruikers kunnen tot wel 25%-50% hoger liggen dan de plaatsing van een traditionele traplift met een stoel. Denk hierbij aan prijzen van 5.000 tot 17.500 euro afhankelijk van uw trap en de mate van maatwerk. Dit verschil in prijs doet zich voor omdat er vaak meer materialen, techniek en maatwerk zijn vereist. Zo is het hefvermogen van een plateaulift hoger dan die van een traditionele traplift en moet deze altijd (automatisch) opklapbaar worden gemaakt om de trap vrij te maken. Ondanks de hoge prijs is het plaatsen van een plateaulift op de trap de ideale oplossing voor de lange termijn wanneer het gaat om met de rolstoel van de trap af gaan.
full-width-banner-2

Veiligheid van een plateaulift

Net als de traditionele traplift moeten plateauliften aan strenge Europese eisen voldoen en zijn deze volledig gericht op de veiligheid. Denk hierbij aan startblokkering, klembeveiliging, noodstop, sleutelvergrendeling en afrijdbeveiliging. De lift kan niet vast komen te zitten door obstakels op de leuning of de trap (stopt automatisch). De lift kan ook niet vertrekken voordat u veilig op het plateau gevestigd bent. Al deze veiligheidsmaatregelen maken een trapplateaulift een zeer veilig hulpmiddel voor in huis.

Vergoeding/Subsidie voor een trapplateaulift

De gemeente heeft graag dat u zolang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen. Heeft u een handicap die ervoor zorgt traplopen in uw eigen woning niet meer mogelijk is dan kunt u bij de gemeente een Persoonsgebonden budget aanvragen. Hierdoor hoeft u niet alle kosten op zich te nemen. Op de volgende pagina kunt u meer lezen over de trapliften vergoeding. U moet er wel rekening mee houden dat de regelgeving per gemeente soms varieert en de wachttijden erg lang kunnen zijn.