Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Traplift verwijderen en / of verkopen?

Wanneer u geen gebruik meer wilt maken van uw traplift kunt u deze laten verwijderen door een monteur. Indien uw traplift nog in goede staat is kunt u deze zelfs nog verkopen.

 

De traplift leveranciers kunnen deze namelijk zelf weer verkopen als tweedehands traplift. Het verwijderen is vaak binnen een dag gedaan en uw trap blijft volledig intact. Omdat de traplift zo gemaakt is dat deze volledig gedemonteerd kan worden blijven er bgeen sporen van achter.

Wat kost het verwijderen van een traplift?

traplift verwijderen of verkopen

Indien de partij die uw traplift verwijdert ook geïnteresseerd is in het overkopen hiervan kan dit in de meeste gevallen gratis. In plaats dat het u geld kost kan het u zelfs geld opleveren. Dit is de reden waarom wij u aanraden om bij zo veel mogelijk partijen te informeren zodat u de beste prijs kunt krijgen. Het bedrag dat u ontvangt is veelal afhankelijk van een aantal factoren.

  • Hoe lang de stoellift in gebruik is geweest
  • Het model
  • De staat van de motor unit
  • De staat van de stoellift

Traplift verwijderen? Neem contact op met uw leverancier

Het exacte bedrag waarvoor u de traplift kunt verkopen zal afhangen van het bouwjaar en de staat waarin de traplift verkeert. Een traplift kant niet aan elke leverancier aangeboden worden. Vaak kan dit alleen bij de partij van wie u de traplift heeft gekocht of bij partijen die tweedehands traplift verkopen. Bij deze bedrijven kunt u een afspraak voor bezichtiging maken zodat zij goed kunnen inschatten wat de traplift u zal opleveren.

Kan ik mijn traplift zelf verkopen?

Wilt u uw traplift verkopen aan een andere particulier? Dit is mogelijk. De bedrijven die de lift voor u demonteren kunnen de transport echter niet voor u regelen. U zult in dat geval zelf verantwoordelijk zijn voor de levering. Omdat de rails maatwerk is kunt u deze meestal ook niet één op één doorverkopen maar enkel de stoellift. Ook moet u als verkoper garant staan voor de kwaliteit. In de wet is opgenomen dat u als verkoper deugdelijke producten dient te verkopen (ten op zichtte van de prijs). Indien iemand een traplift van u koopt en deze na een maand stuk gaat kunt u verantwoordelijk worden gesteld voor het verkopen van een niet deugdelijk product. Laat de lift voordat u deze laat demonteren daarom goed nakijken.