Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Onderhoud van een traplift

Een traplift is erg duurzaam en hoort vele jaren probleemloos mee te gaan. Het is echter belangrijk dat u deze duurzaamheid wel waarborgt door een periodieke controle te laten doen. Dit gebeurt meestal in de vorm van een service / onderhoudscontract.

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Onderhoudscontract

Na de installatie van uw traplift zal de monteur de mogelijkheden voor het afsluiten van een service contract met u doornemen. In de garantie van uw traplift is opgenomen dat deze periodiek onderhouden moet worden. Wanneer u dit niet laat doen loopt u het risico dat uw garantie niet meer geldig is wanneer er iets mis gaat. Van de meeste leveranciers krijgt u in het eerste jaar gratis onderhoud aangeboden. Na het eerste jaar dient u over te gaan op een onderhoudscontract. U kunt bij de leverancier van uw traplift een contract afsluiten maar het is ook mogelijk om een onafhankelijke monteur aan te nemen. Dit kan mogelijk schelen in kosten. Elke monteur hanteert namelijk andere tarieven. Wij raden u daarom aan om te informeren bij meerdere partijen voordat u een contract afsluit. Houdt er wel rekening mee dat partijen die zelf ook trapliften maken alleen hun eigen trapliften onderhouden.
onderhoud van een traplift

Hoe vaak moet een traplift onderhouden worden?

Een traplift hoeft vaak maar één keer per jaar na te worden gekeken door een specialist. Kijk altijd even de voorwaarden na van de garantie. U kunt ook aan de monteur vragen wat de voorwaarden zijn op het gebied van onderhoud om de garantie niet te laten verlopen.
full-width-banner-2

Moet ik mijn traplift zelf onderhouden?

Het onderhoud dat u zelf dient uit te voeren is niet erg intensief. Dit heeft vooral te maken met het schoon houden van de trap, rails en traplift zelf. Alle technische handelingen dienen door een ervaren monteur te worden uitgevoerd. Op het moment dat u merkt dat er mankementen zijn aan uw traplift zoals haperingen of pauzes, is het verstandig om meteen een monteur te bellen. Indien u een onderhoudscontract heeft afgesloten is de monteur binnen 24 uur bij u thuis aanwezig om het probleem te verhelpen.