Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Alles over het kopen van een traplift

Ga je mogelijk een traplift kopen en wil je weten wat hier de kosten  en opties voor zijn? Op deze pagina vind je de gemiddelde prijzen per trapsoort en alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. Wil je exact weten wat het kopen van een traplift kost? Dan kun je gebruik maken van onze gratis offertevergelijkingsdienst. Je ontvangt dan een vrijblijvende offerte op maat en informatie over alle mogelijkheden van maximaal 3 traplift leveranciers.

Wat kost het kopen van een traplift?

De kosten voor het kopen van een traplift worden voornamelijk bepaald door het type trap dat je in huis hebt. Onderstaand vind je de vanaf prijzen waar je aan moet denken bij de aanschaf van een nieuwe traplift.

traplift kopen

Wat kun je besparen op het kopen van een traplift?

TrapsoortNieuwBesparing
Rechte trapvanaf € 2.750Gemiddeld €750
Trap met één bochtvanaf € 5.000Gemiddeld €1000
Meerdere bochtenvanaf € 8.000Gemiddeld €1250

Onze vergelijkers besparen gemiddeld €1000 op een traplift

traplift in de woonkamer

Vul gratis ons formulier in en bespaar!

Waarom het vergelijken van traplift prijzen belangrijk is

Bij het produceren van het railsysteem voor de traplift komt altijd maatwerk kijken. Voordat deze wordt gemaakt wordt de trap volledig doorgemeten zodat het railsysteem tot op de centimeter goed kan worden afgesteld. Iedere leverancier heeft zijn eigen productiemethode waardoor de prijzen verschillen. Bij het kopen van een traplift is het daarom te adviseren om meerdere offertes te vergelijken. Via onze gratis en vrijblijvende dienst vergelijk je 3 offertes van traplift leveranciers. Meer dan 10.000 bezoekers maakten al gebruik van onze dienst en bespaarden gemiddeld €1.000 op een traplift.

Het kopen van een tweedehands traplift

De meeste huishoudens kiezen voor het aanschaffen van een nieuwe traplift. Dit komt doordat de prijsverschillen tussen nieuw en tweedehands niet enorm groot zijn. Het duurste onderdeel is namelijk het railsysteem en deze wordt in beide gevallen nieuw en op maar gemaakt.

TrapsoortNieuwBesparing
Rechte trapvanaf € 2.750Gemiddeld €750
Trap met één bochtvanaf € 5.000Gemiddeld €1000
Meerdere bochtenvanaf € 8.000Gemiddeld €1250

Over onze dienst

Klantenbeoordelingen

Dhr. Reijnders
Dhr. Reijnders
Read More
Had eerder zelf al een offerte aangevraagd bij een leverancier. Toen ik deze site voorbij zag komen toch maar geprobeerd te vergelijken. Blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Heb zowaar een mooi bedrag kunnen besparen en een betere optie gevonden voor de buitenbocht van mijn trap.
Mevr. de Hertog
Mevr. de Hertog
Read More
Onlangs namens mijn ouders een aantal offertes opgevraagd. Op deze manier konden wij samen snel het beste traplift bedrijf uitkiezen. Inmiddels is de traplift geïnstalleerd en zijn mijn ouders er zeer tevreden over. Handig dat vergelijken. Erg bedankt.
Mevr. Krommeveld
Mevr. Krommeveld
Read More
Helemaal top. Na een aanvraag diezelfde dag al contact gehad met 3 traplift bedrijven. Niet verwacht dat ik zo rap alle informatie zou hebben. Ik was er dus snel uit en heb dankzij jullie mijn traplift voor een mooi bedrag kunnen krijgen.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over het kopen van een traplift

Wanneer je ons formulier invult ontvang je gratis maximaal 3 offertes van traplift leveranciers werkzaam in de regio. Zij nemen kort contact op om alle mogelijkheden en voorkeuren te bespreken om zo een vrijblijvende offerte op maat te kunnen opstellen. Op deze manier zit je nergens aan vast en heb je binnen 48 uur een duidelijk beeld wat een traplift gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn per leverancier. Niet alleen op het gebied van prijs maar ook op het gebied van leveringstijd, garantie, mogelijkheden en service.

Omdat het railsysteem altijd maatwerk vereist zal de trap op voorhand moeten worden doorgemeten. Vervolgens wordt het railsysteem bij de traplift leverancier op maat gemaakt wat enkele dagen tot maximaal 2 weken kan duren. De daadwerkelijke installatie van de traplift in de woning is vaak binnen één dag gebeurd.

Bij grote moeite met traplopen door de leeftijd, chronische ziekte of een handicap kom je in aanmerking voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Omdat de (WMO) sinds 2015 per gemeente wordt geregeld zijn de eisen om een vergoeding te krijgen voor een traplift echter erg aangescherpt. Omdat de gemeente zit met een beperkt budget wordt de WMO vergoeding van een traplift vaak alleen toegewezen wanneer er geen alternatieven zijn of bij schrijnende gevallen. Daarbij kan de wachttijd voor het behandelen van een WMO-aanvraag enkele weken tot maanden duren. Vaak is het verstandig om al meerdere offertes gereed te hebben voor de WMO-aanvraag maar ook om snel te kunnen schakelen wanneer de WMO-aanvraag wordt afgekeurd.

De traplift wordt nadat deze niet meer nodig is gedemonteerd door de traplift leverancier. Omdat de traplift onder je eigendom valt zullen zij een vergoeding aanbieden om de traplift terug te kopen. Deze kunnen zij dan recyclen.

Op ruim 95% van de trappen in Nederland kan een traplift worden geïnstalleerd. Voor rechte trappen of trappen met 1 of meer bochten is dit geen enkel probleem. Zelfs op wenteltrappen, spiltrappen en zeer smalle trappen. Wel kan het zijn dat de keuze voor een trapliftsoort of leverancier wordt beperkt bij de drie laatstgenoemde trapsoorten. Houd er wel rekening mee dat voor deze trapsoorten en overige unieke trappen meer maatwerk is vereist en dat de kosten hiervoor waarschijnlijk hoger liggen.

De prijzen voor het kopen van een nieuwe en tweedehands traplift liggen in veel gevallen dichtbij elkaar. Hiervoor zijn altijd uitzonderingen op de regel. Krijg je een goed aanbod voor een tweedehands traplift via de leverancier kun je dit zeker overwegen. Tweedehands trapliften zijn uitermate veilig omdat ze op meer dan 30 punten worden gecontroleerd.