Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Alles over het huren van een traplift

Het huren van een traplift is bij vrijwel alle traplift leveranciers mogelijk. De kosten hiervoor zijn echter verdeeld over de huurprijs van de stoellift en de koopprijs van het railsysteem. Omdat het railsysteem op maat gemaakt zal moeten worden is het niet mogelijk om deze te huren. Om deze reden is het pas financieel aantrekkelijker om een traplift te huren bij een huurperiode korter dan 2 jaar.

Wat kost het huren van een traplift?

Wanneer je een traplift huurt betaal je eenmalig de kosten voor de installatie en productie van het railsysteem. Deze kost tussen de €1.000 (recht) en €2.000 (bocht) en wordt nieuw en uniek voor je trap geproduceerd. Dit is een flinke investering waar niet iedereen op rekent bij een huurcontract. De overige kosten die maandelijks volgen zijn voor het huren van de stoellift. Afhankelijk van wat voor trap je thuis hebt betaalt je tussen de €100 – 150 euro per maand.

traplift huren
KostenpostKosten
Railsysteem€1.000 - €2.000 (eenmalig)
Maandelijkse huurprijsvanaf €100 (recht) – €150 (bochten)
Montage en onderhoudInbegrepen
Totale losten 1e jaar€2200 – €3800
Kosten overige jaren€1200 – €1800 (per jaar)

Ontvang gratis tot 3 offertes voor het huren van een traplift

traplift in de woonkamer

Vul gratis ons formulier in en bespaar!

Wanneer is het aan te raden om een traplift te huren?

Heb je een traplift voor twee jaar of korter nodig? Dan ben je financieel voordeliger uit wanneer je kiest voor huren. Een ander geval wanneer huren interessant kan zijn is wanneer er op korte termijn een traplift nodig is maar de kosten voor kopen buiten het budget vallen. De kosten voor het aanschaffen van een traplift op een trap met één bocht beginnen vanaf €5.000. Wanneer het niet mogelijk is dit bedrag te financieren kan voor het lagere bedrag van €2.000 voor het railsysteem worden gekozen met een huuroptie van de stoellift. In alle andere gevallen adviseren wij het kopen van de traplift.

traplift huren

Klantenbeoordelingen

Dhr. Martens
Dhr. Martens
Read More
Zeer duidelijke informatie. Al mijn vragen over het huren zijn goed beantwoord. Uiteindelijk daardoor toch gekozen voor het kopen van een traplift. Ben hier zeer mee geholpen en maak dagelijks gebruik van mijn mooie nieuwe lift. Super!
Mevr. Hoogenkamp
Mevr. Hoogenkamp
Read More
Goede manier om exact te weten te komen wat een traplift kost en welke opties je hebt bij de verschillende bedrijven. Ben mij nu nog aan het oriënteren met alle informatie die ik heb ontvangen. Heb een mooi aanbod gekregen die voor mij goed te betalen is.
Mevr. Riedsma
Mevr. Riedsma
Read More
Wat mij betreft de beste manier om trapliften te vergelijken. Werd netjes gebeld en zoals beloofd vrijblijvend informatie en wat offertes ontvangen. Heb voor een mooi prijsje een traplift voor mijn vrouw kunnen vinden.
Previous
Next

Vind de beste prijs en leverancier door te vergelijken

Het vergelijken van offertes is een zeer effectieve methode om te besparen op een traplift. Gemiddeld besparen gebruikers van onze vergelijkingsdienst €1.000 op een traplift. Bijkomend vinden zij sneller de traplift leverancier met de beste levertijd, garantie en installatie mogelijkheden. Wil jij ook gratis en vrijblijvend weten wat de mogelijkheden zijn voor een traplift in huis? Doe een aanvraag en ontvang binnen 48 uur tot 3 offertes en aanvullende informatie van traplift leveranciers.

Veelgestelde vragen over het huren van een traplift

Wanneer je ons formulier invult ontvang je gratis maximaal 3 offertes van traplift leveranciers werkzaam in de regio. Zij nemen kort contact op om alle mogelijkheden en voorkeuren te bespreken om zo een vrijblijvende offerte op maat te kunnen opstellen. Op deze manier zit je nergens aan vast en heb je binnen 48 uur een duidelijk beeld wat een traplift gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn per leverancier. Niet alleen op het gebied van prijs maar ook op het gebied van leveringstijd, garantie, mogelijkheden en service.

Bij het huurcontract hoef je geen servicekosten te betalen zoals bij het kopen van een traplift. Omdat bij het huren de gemotoriseerde stoel eigendom blijft van de traplift leverancier zijn zij erbij gebaat deze te onderhouden. Het onderhoud zit dus bij het huurcontract inbegrepen. Het is echter altijd verstandig dit te controleren.

Financieel gezien is het aantrekkelijker om een traplift te huren wanneer de huurperiode korter dan 2 jaar is. Hierna wordt het over de totale kosten gezien duurder dan het kopen van een traplift. Een andere reden om te huren is wanneer er snel een traplift nodig is maar de financiële middelen ontbreken om deze te kopen. Wil je toch graag kopen informeer dan naar de Blijverslening vanuit de overheid. Dit is een lening met gunstige voorwaarde voor kwetsbare doelgroepen die langer thuis willen blijven wonen.

Dit is mogelijk afhankelijk van welke WMO-vergoeding je toegewezen krijgt. Bij hulp in natura bepaalt de gemeente namelijk zelf welke traplift er wordt geplaatst en in welke vorm. Meestal komt dit neer op het kopen van de traplift. Krijg je een PGB (persoonsgebonden budget) toegewezen dan heb je zelf de keuze hoe je deze besteed. Echter is het in dit geval verstandiger de traplift te kopen omdat de kosten voor huren binnen 2 jaar boven de koopprijs liggen. Weet ook dat je geen recht hebt op een WMO vergoeding bij tijdelijke immobiliteit zoals een botbreuk, blessure of een aandoening die zich herstelt.

Bij een huurcontract betaal je de traplift niet af. Wel zijn er traplift bedrijven die financieringsmogelijkheden bieden bij het kopen van een traplift. Een andere goede optie is de Blijverslening vanuit de overheid. Dit is een lening met gunstige voorwaarden die beschikbaar is voor kwestbare doelgroepen die hun woning levensloopbestendig willen maken. Dit kan een goede manier zijn om een traplift betaalbaarder te maken aangezien je de lening maandelijks aflost.

Dit komt vooral omdat het railsysteem op maat gemaakt moet worden en om deze reden moet worden gekocht. Als het ware huur je alleen de gemotoriseerde stoel. Daarnaast ben je tussen de €1200 (recht) – €1800 (bocht) per jaar aan huur kwijt. Bedraagt de huurperiode 5 jaar voor een trap met een bocht betaal je eenmalig €2000 voor het railsysteem en €9000 voor de huurperiode (€1800 x 5). Hiermee kom je ruim boven de koopprijs van een traplift.

De meeste traplift leveranciers bieden huurmogelijkheden aan. Gebruik je onze vergelijkingsdienst en geef je aan dat je een traplift wilt huren? Dan brengen wij je enkel in contact met bedrijven die deze optie aanbieden.

De traplift wordt na de huurperiode weer gedemonteerd door de traplift leverancier. Omdat je het railsysteem hebt moeten kopen zullen zij je meestal een vergoeding geven om het railsysteem terug te kopen. Deze kunnen zij dan recyclen. Dit proces kan verschillen per traplift leverancier dus informeer hier goed naar.