Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Traplift – Het perfecte ADL hulpmiddel bij traplopen

ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) zijn activiteiten of handelingen die men dagelijks uitvoert. Denk hierbij aan aankleden, douchen, koken en traplopen. Naarmate wij ouder worden en de mobiliteit en zelfstandigheid door omstandigheden afneemt zijn er ADL hulpmiddelen om ons bij deze activiteiten te helpen. Een veelvoorkomend ADL hulpmiddelen onder ouderen die moeite hebben met traplopen is een traplift.

Gratis en vrijblijvend traplift prijzen en informatie vergelijken? Klik hier.

Hoe werkt een traplift?

Naast de trap wordt een railsysteem gemonteerd waarlangs een gemotoriseerde stoel zich voortbeweegt langszij de trap. Hierdoor kan de gebruiker zonder enige inspanning zich verplaatsen over meerdere verdiepingen zonder dat de knieën of heupen worden belast. Trapliften zijn op elk type trap te installeren en zijn zowel nieuw (aan te raden) en tweedehands beschikbaar. Dit is één van de ADL hulpmiddelen die steeds vaker voorkomt bij ouderen die hun eigen zelfstandigheid willen behouden.

Wat kost een traplift?

Het produceren van een trap is in de meeste gevallen maatwerk waardoor prijzen per situatie of traplift leverancier kunnen verschillen. Echter is er per type trap wel een indicatie te geven aan welke prijzen gedacht moeten worden. Omdat voor zowel nieuwe als tweedehands trapliften het railsysteem uniek moet worden gemaakt ontlopen de kosten elkaar niet veel. Daarom adviseren wij altijd om een nieuwe traplift aan te schaffen. Deze hebben namelijk ook nog een doorverkoopwaarde wanneer de traplift niet meer nodig is.

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)

Voorkom permanente ADL zorg bij traplopen

Naast de ADL hulpmiddelen is er ook nog ADL zorg. Hierbij komen er dagelijks/wekelijks hulpverleners of verzorgers langs om te hepen bij uw levensverrichtingen. ADL zorg kan op termijn erg duur zijn en is niet bij alle verrichtingen ideaal. Zo is traplopen bijvoorbeeld nog steeds erg gevaarlijk zelfs wanneer hier hulp bij geboden wordt. Om het traplopen geheel veilig te maken is een traplift het enige ADL hulpmiddel dat alle risico’s wegneemt en dat de mobiliteit en zelfstandigheid direct laat toenemen.