Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een traplift aanvragen bij de gemeente

Het aanvragen van een traplift kan bij iedere gemeente via de wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Onder deze wet vraagt u een pgb aan (persoonsgebonden budget)  waarmee u een traplift kunt financieren. Vanaf 1 januari 2015 is de regelgeving omtrent het aanvragen van een pgb sterk veranderd. Aanvragen voor een traplift worden nauwelijks meer goedgekeurd. Slechts in extreme gevallen gebeurt dit nog. Daarnaast duurt het aanvragen van een pgb extreem lang (meerdere maanden tot een jaar) zonder enige zekerheid dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Om deze reden kiest men er tegenwoordig al snel voor om zelf een traplift aan te schaffen.

Hoe werkt het aanvragen van een pgb via de wmo?

Allereerst heeft u een doktersverklaring nodig die aangeeft dat traplopen niet langer verantwoord ofwel niet meer mogelijk is. Met deze verklaring kunt u onder de wmo bij uw gemeente een aanvraag doen voor een persoonsgebonden budget waarmee u een traplift kunt financieren. Uw aanvraag zal door uw eigen gemeente behandeld worden en vervolgens wordt er beoordeeld of u wel of geen aanspraak maakt op een pgb. Dit proces kan maanden duren wat erg vervelend is als er direct een traplift nodig is. Daarnaast is het helaas zo dat er tegenwoordig nog maar weinig aanvragen voor een traplift goed worden gekeurd. Is er op korte termijn een traplift nodig doet u er dus verstandig aan zelf een traplift aan te schaffen.

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Zelf een traplift kopen

Het aanschaffen van een traplift is een investering in de eigen zelfredzaamheid. Besluit u zelf een traplift te kopen kan deze binnen enkele dagen al in uw woning staan. De installatie van een traplift kan namelijk binnen één dag zonder verbouwingen gebeuren. Afhankelijk van uw type trap verschillen de prijzen voor een traplift. Ook per bedrijf kunnen de prijzen verschillen waardoor het vergelijken van meerdere offertes sterk wordt aangeraden. Onderstaand vindt u een overzicht van de richtlijnen voor de kosten wanneer u zelf een traplift koopt:

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)