Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

De veiligste thuiszorg hulpmiddelen bij traplopen

In de huidige zorgmarkt zijn er steeds meer producten beschikbaar die ouderen langer zelfstandig thuis helpen wonen. Vooral thuiszorg hulpmiddelen bij traplopen en in de badkamer zijn erg essentieel bij een verslechterde mobiliteit. Traplopen kan een enorm probleem zijn voor de veiligheid van ouderen. In plaats van te verhuizen naar een gelijkvloerse woning is een traplift een thuiszorg hulpmiddel waar steeds vaker voor gekozen wordt.

Direct prijzen vergelijken voor trapliften? Klik hier en gebruik onze gratis vergelijkingsdienst.

Een traplift biedt veiligheid voor iedere situatie

Een traplift kan op vrijwel iedere trap worden geïnstalleerd. Ook wanneer deze erg steil of smal is en deze meerdere bochten heeft. Er wordt een railsysteem langs de trap gemonteerd waarlangs een gemotoriseerde stoel voortbeweegt. Met een simpele druk op de knop kan de gebruiker zich over meerdere verdiepingen verplaatsen waardoor de zelfredzaamheid voor een groot deel terugkeert. Er zijn geen alternatieve hulpmiddelen in de zorg voor een traplift. Dit is echter ook niet nodig omdat een traplift u volledige veiligheid en eenvoud biedt om gebruik te kunnen maken van meerdere verdiepingen. Heeft u interesse in een traplift? Dan kunt u onze gratis en vrijblijvende dienst gebruiken om 3 offertes te vergelijken van trapliften bedrijven in uw regio.

Een traplift is een thuiszorg hulpmiddel dat maatwerk vereist

Het installeren van een traplift is altijd maatwerk in tegendeel tot veel andere hulpmiddelen in de zorg. Wanneer u bij ons gratis en vrijblijvende vergelijkingsdienst gebruikt ontvangt u 3 offertes van traplift leveranciers in uw regio met een scherp aanbod. Zij kunnen uw trap vrijblijvend voor u opmeten zodat u exact weet wat er mogelijk is en wat de kosten voor een traplift zijn. Het is sterk aan te raden meerdere bedrijven langs te laten komen omdat de prijzen tussen traplift leveranciers van elkaar kunnen verschillen. In sommige gevallen kan een goede vergelijking en slim onderhandelen u 30% op de prijs schelen. Onderstaand vindt u een indicatie voor prijzen van trapliften per type trap.

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)

Overige hulpmiddelen in de zorg

Om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig in de eigen wonen te laten blijven wonen is een traplift een grote stap in de juiste richting bij een verminderde mobiliteit. Er zijn echter meerdere thuiszorg hulpmiddelen waar aan gedacht kan worden. Dit hoeft niet altijd veel te kosten. Kleine woningaanpassingen kunnen al een groot verschil maken in de zelfredzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de volgende hulpmiddelen in de zorg:

  • Houvast in de badkamer (steunbeugels)
  • Het verwijderen van gladde vloeren of tegels
  • Het aanschaffen van een sta op stoel
  • Thermostaatkraan
  • Verhoogd toilet (eventueel met steunbeugels)
  • Zo min mogelijk gebruik maken van lage en hoge kasten (voorkomt bukken en strekken)