Uw aanvraag is succesvol verzonden

Uw aanvraag is succesvol ontvangen. Eventueel nemen wij nog contact met u op om wat concrete vragen te stellen zodat de traplift bedrijven een prijsindicatie kunnen geven. Voor een exacte offerte zal er altijd een monteur langs moeten komen om de situatie te bekijken. U kunt daarvoor geheel gratis een verblijvend een huisbezoek aanvragen.

traplift in de woonkamer

Veelgestelde vragen over trapliften

Wanneer je ons formulier invult ontvang je gratis maximaal 3 offertes van traplift leveranciers werkzaam in de regio. Zij nemen kort contact op om alle mogelijkheden en voorkeuren te bespreken om zo een vrijblijvende offerte op maat te kunnen opstellen. Op deze manier zit je nergens aan vast en heb je binnen 48 uur een duidelijk beeld wat een traplift gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn per leverancier. Niet alleen op het gebied van prijs maar ook op het gebied van leveringstijd, garantie, mogelijkheden en service.

Op ruim 95% van de trappen in Nederland kan een traplift worden geïnstalleerd. Voor rechte trappen of trappen met 1 of meer bochten is dit geen enkel probleem. Zelfs op wenteltrappen, spiltrappen en zeer smalle trappen. Wel kan het zijn dat de keuze voor een trapliftsoort of leverancier wordt beperkt bij de drie laatstgenoemde trapsoorten. Houd er wel rekening mee dat voor deze trapsoorten en overige unieke trappen meer maatwerk is vereist en dat de kosten hiervoor waarschijnlijk hoger liggen.

Afhankelijk van de trapsoort en de ruimte op en rondom de trap is zowel een installatie op de binnenbocht als de buitenbocht mogelijk. Is sommige gevallen ben je echter beperkt tot één keuze vanuit de leverancier om zo de veiligheid en effectiviteit te kunnen waarborgen.

Het is mogelijk om een traplift te huren maar vaak is dit alleen aantrekkelijk als de huurperiode 2 jaar of korter is. Omdat het railsysteem op maat gemaakt moet worden betaal je hier eenmalig €1.000 (recht) – €2.000 (bocht) voor. Je huurt vervolgens enkel de stoellift voor een bedrag tussen de €100 – €150 per maand. Is de huurperiode langer dan 2 jaar dan is kopen financieel vaak voordeliger.

Omdat het railsysteem altijd maatwerk vereist zal de trap op voorhand moeten worden doorgemeten. Vervolgens wordt het railsysteem bij de traplift leverancier op maat gemaakt wat enkele dagen tot maximaal 2 weken kan duren. De daadwerkelijke installatie van de traplift in de woning is vaak binnen één dag gebeurd.

Bij grote moeite met traplopen door de leeftijd, chronische ziekte of een handicap kom je in aanmerking voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Omdat de (WMO) sinds 2015 per gemeente wordt geregeld zijn de eisen om een vergoeding te krijgen voor een traplift echter erg aangescherpt. Omdat de gemeente zit met een beperkt budget wordt de WMO vergoeding van een traplift vaak alleen toegewezen wanneer er geen alternatieven zijn of bij schrijnende gevallen. Daarbij kan de wachttijd voor het behandelen van een WMO-aanvraag enkele weken tot maanden duren. Vaak is het verstandig om al meerdere offertes gereed te hebben voor de WMO-aanvraag maar ook om snel te kunnen schakelen wanneer de WMO-aanvraag wordt afgekeurd.

Trapliften zijn zeer geavanceerde hulpmiddelen en zijn volledig gericht op veiligheid. Zo moeten trapliften aan strenge eisen voldoen voordat deze verkocht mogen worden. De belangrijke veiligheidsmaatregelen zoals: startblokkering, klembeveiliging, een veiligheidsgordel, een veilige rail en een noodstop zitten verwerkt in elke traplift. Voor extra veiligheid kan er gekozen worden voor een parkeerbocht of een meedraaiende stoel.