Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Richtlijn valpreventie ouderen

Iedereen wilt graag veilig in zijn eigen huis kunnen wonen. Op latere leeftijd neemt onze spiermassa af en slijtage of ontkalking van de botten ontstaan. Dit brengt met zich mee dat vallen een groter risico wordt. Balans houden, opstaan uit een zittende positie en traplopen zullen meer energie en moeite kosten. Om de veiligheid te bewaren zijn er richtlijnen voor valpreventie die er voor kunnen zorgen dat het risico zo laag mogelijk ligt.

Richtlijnen valpreventie traplopen

De trap is één van de meeste gevaarlijke plekken is huis om te vallen. Een etage woning hoeft echter niet per definitie onveilig te zijn voor iemand met verminderde mobiliteit. Een traplift biedt hier een veilige oplossing. Door een traplift te installeren neemt u al het valrisico weg. Dit is vaak een betere optie dan verhuizen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dan ouderen liever niet verhuizen uit hun eigen woning. Dit is voor hen een vertrouwede omgeving en voelt echt als thuis.

Volledige valpreventie op de trap met een traplift
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

richtlijnen valpreventie ouderen

Richtlijnen valpreventie zitten en opstaan

Bij versleten knieën en enkels kan het moeilijk zijn om vanuit een zittende positie weer op te staan. Bij deze beweging komt er veel spanning om de gewrichten te staan. Dit kan pijn met zich meebrengen of de balans verstoren. Het is daarom aan te raden om wandbeugels te bevestigen waar het meest wordt gezeten. Denk bijvoorbeeld aan het toilet, de eettafel en de woonkamer. Mocht dit geen optie zijn dan zijn er ook ‘sta op’ stoelen die het opstaan vergemakkelijken.

Permanente mobiliteit en evenwichtsproblemen

Wanneer vallen altijd een risico is dan is het verstandig om een hulpmiddel te gebruiken bij het lopen voor extra steun. Een rollator is erg compact en geeft de nodige steun tijdens het lopen. Een rollator is veiliger dan bijvoorbeeld krukken omdat hier toch een bepaalde balans voor nodig is.

Richtlijnen valpreventie in de badkamer

De badkamer kan door de vochtige omstandigheden een risico zijn. Valpreventie in de badkamer is dan ook erg belangrijk. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de badkamer extra veilig te maken.

  • Wandbeugels aan de muur voor extra steun
  • Anti-slip mat
  • Ant slip tegels
  • Bad met een lage instap of een inloopdouche
  • Zoveel mogelijk ronde randen