Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Ouderen en zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid is een zeer belangrijke eigenschap die iedereen ook op latere leeftijd zo lang mogelijk wil behouden. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die de zelfredzaamheid van ouderen stimuleren. Deze zorgen ervoor dat ouderen langer veilig in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Een traplift is één van deze hulpmiddelen. Wij krijgen veel aanvragen binnen waar één of beide partners moeite hebben met traplopen. Naarmate dit moeizamer gaat kan de trap een gevaarlijk obstakel worden. Wij zien ook dat de kinderen vaak aan de bel trekken omdat zij bezorgt zijn over de zelfredzaamheid van hun eigen ouders. Wanneer traplopen een probleem vormt helpen wij graag verder met advies en bieden de mogelijkheid om 3 gratis offertes te ontvangen.

Vergelijk offertes voor het kopen van een traplift
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

zelfredzaamheid traplift

Zelfredzaamheid ouderen stimuleren

Zelfredzaamheid bij ouderen kan grote invloed hebben op hoe zij in het leven staan. Voor jezelf kunnen zorgen geeft toch een bepaald gevoel van controle over je eigen leven. Het gaat dan vooral om de kleine praktische dingen zoals het belopen van de trap, zelf kunnen koken, zelfstandig douchen en huishoudelijke taken verrichten. Hoe actiever je bent des groter de kans dat je fit en vitaal blijft. Wanneer de mate waarin je voor jezelf kan zorgen afneemt kunnen hulpmiddelen de zelfredzaamheid stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verlaagde keuken
  • Traplift
  • Badkamer aanpassingen
  • Sta op stoel (bij moeite bij het opstaan)
  • Wandbeugels in het toilet
  • Verlichting met sensoren

Professionele hulp en mantelzorg

Professionele zorg of mantelzorg hoeven niet meteen de eerste opties te zijn. Hulp van buitenaf dient zeker niet uitgesteld te worden wanneer dit echt nodig is. Het is wel goed om een overweging te maken welke taken echt uitbesteed dienen te worden en welke nog zelf uitgevoerd kunnen worden met behulp van hulpmiddelen. Zelf de regie in eigen huis houden heeft toch vaak de voorkeur en stimuleert de zelfredzaamheid van ouderen. Een goed gesprek met familie of vrienden kan helpen een verdeling te maken. Wanneer boodschappen doen bijvoorbeeld een te grote uitdaging is geworden dan is het fijn als er iemand is die daarbij kan helpen.