Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5
Traplift hefvermogen

Hoe lang duurt de montage van traplift?

Het monteren van een traplift zelf kan vrij snel worden gedaan. De meeste monteurs zijn binnen één dag of zelfs enkele uren klaar met de montage zelf. Zij beginnen eerst met het bevestigen van de rail. Deze wordt met een steun aan de traptreden gemonteerd met schroeven. Daarna zal de stoel aan de rail worden bevestigd. Na de installatie krijgt u van de monteur een uitgebreide uitleg over de werking en het onderhoud van de traplift. Ook krijgt u een handleiding waarin u alles kunt nalezen.

Vind de beste deal voor uw traplift en vergelijk offertes
De meeste geschikte traplift voor uw situatie vinden tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor trapliften bij verschillende bedrijven.

Maak gebruik van onze vergelijkingsdienst voor trapliften. Klik hier.

installatie en montage traplift

Wat is de levertijd van een traplift?

De levertijden verschillen per leverancier. Er wordt vrijwel altijd eerst een afspraak met u ingepland om de traplift samen te stellen en uw trap op te meten. In de meeste gevallen worden er onderdelen op maat gemaakt en dit kost tijd. U moet dus rekenen op een levertijd van 2 – 5 weken. Bij spoed kan de levertijd soms worden verkort maar dit is alleen in uitzonderlijke gevallen.
full-width-banner-2

Hoeveel BTW wordt er verrekend

Door een verandering in de wetgeving is het BTW tarief verlaagd naar 6% voor arbeid en herstel of renovatie aan woningen. Dit geldt echter alleen voor de periode 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 en heeft alleen betrekking op de arbeidskosten.

Na 1 juli 2015 zijn installatie bedrijven wettelijk verplicht om een BTW tarief van 21% te hanteren op de arbeidsuren. Op de materiaalkosten (onder andere de traplift zelf) is altijd een BTW tarief van 21% van toepassing geweest.

Hoe lang is de garantie op een traplift?

De garantie die u krijgt op een traplift ligt meestal tussen de 2 en 10 jaar. Een fabrieksgarantie van 2 jaar is in Nederland verplicht. Wanneer u een tweedehands traplift koopt heeft u meestal geen fabrieksgarantie meer maar verkopersgarantie. Dit is in de meeste gevallen een standaard garantie van 1 jaar. Het is aan te raden om uw traplift minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Dit wordt aangeraden door de fabrikanten en is zelfs verplicht om de fabrieksgarantie te behouden. Om er voor te zorgen dat uw traplift in goede staat blijft kunt u een servicecontract (onderhoudscontract) afsluiten met de leverancier. Deze geven uw traplift dan jaarlijks een servicebeurt. De prijzen die worden gehanteerd in het service contract verschillen per leverancier.