Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Nooit meer moeite bij traplopen door pijn in uw knie of heup

Wanneer moeite bij traplopen ontstaat door pijn in de knie of heup kan dit een groot probleem vormen voor mensen die een woning bezitten met meerdere verdiepingen. Veel ouderen hebben slijtage of schade aan de knieën en heupen. Dit kan voor een verminderde mobiliteit zorgen waardoor traplopen op den duur gevaarlijk kan worden. Moeite met traplopen moet niet licht worden opgevat. Er moet dan ook in een vroeg stadium een oplossing komen. Een geschikte oplossing om traplopen weer veilig te maken is de installatie van een traplift. Deze verplaatst de gebruiker veilig in een zittende positie over meerdere verdiepingen.

Vergelijk direct 3 offertes voor een traplift en ontvang informatie. Klik hier.

Zelfstandig en veilig gebruik maken van meerdere verdiepingen

Een groot deel van de ouderen blijft het liefst in hun eigen huis wonen. Vanwege moeite met traplopen denken velen echter dat een gelijkvloerse woning de enige oplossing is. Een traplift is echter een woningaanpassing die de eigen zelfstandigheid bij traplopen direct weer mogelijk maakt. Bovendien voorkomt een traplift verdere schade of pijn aan de knieën of heup. Tijdens het traplopen komt er namelijk veel stress te staan op de spieren en gewrichten. Door deze handeling niet meer uit te hoeven voeren zullen de gewrichten onder minder stress komen te staan en zal de pijn niet verergeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een traplift? Vraag dan gratis en vrijblijvend via onze vergelijkingsdienst 3 offertes aan bij lokale leveranciers met scherpe prijzen.

De prijzen voor trapliften verschillen per situatie

Heeft u een rechte trap in huis dan beginnen de prijzen voor een traplift vanaf €2500,-. Trappen met een bocht vereisen wat meer maatwerk en de prijzen hiervoor beginnen vanaf €6000,-. De aanschaf van een traplift moet echter gezien worden als een investering in de eigen veiligheid en zelfstandigheid. In sommige gevallen is hier via de WMO een persoonsgebonden budget (PGB) voor beschikbaar. De regeling hiervoor is echter erg streng waardoor een vergoeding vaak niet mogelijk is. Bovendien duurt de procedure erg lang (maanden) zonder enige zekerheid waardoor het zelf aanschaffen van een traplift de beste en snelste optie is.

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)

Snel handelen bij blijvende pijn in de knie of heup

Informeer tijdig naar de mogelijkheden voor een traplift wanneer u of uw naaste veel moeite of pijn bij traplopen ervaart. Hier vroeg op anticiperen kan veel problemen en eventueel gevaar voorkomen. Wilt u vrijblijvend weten wat de exacte mogelijkheden zijn en wat de kosten zijn voor een traplift? Maak dan gebruik van onze gratis vergelijkingsdienst en tot 3 traplift leveranciers zullen u een offerte en informatie toesturen.