Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Levensloopbestendig wonen voor ouderen

Levensloopbestendig wonen is erg prettig want dat betekend dat er op latere leeftijd niet verhuist hoeft te worden uit noodzaak. Met een levensloopbestendige woning voor ouderen wordt meestal al meteen een gelijkvloerse woning bedoelt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Het merendeel van de woningen in Nederland beschikt over een trap. Dat zou betekenen dat het grootste deel van de ouderen in Nederland zou moeten verhuizen. Dit terwijl er al een groot tekort is aan seniorenwoningen.

Langer thuis wonen maakt gelukkig

Onderzoek heeft uitgewezen dat ouderen het liefst zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen is het aanpassen van de huidige woning vaak een betere optie. Een traplift kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat ouderen zich probleemloos kunnen voortbewegen tussen verdiepingen. Door dit soort aanpassingen te maken maakt u de woning levensloopbestendig.

levensloopbestendige woning

Wat is een levensloopbestendige woning?

Een levensloopbestendige woning houdt rekening met ouderdomsverschijnselen die zich voor kunnen doen op latere leeftijd en waarborgt vooral de veiligheid van zelfstandig wonen. Waar veel ouderen in Nederland mee te maken krijgen is verminderde mobiliteit.

Aanpassingen voor een levensbestendige woning

Valrisico traplopen

Reuma en slijtage van de gewrichten kunnen verschillende problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan verlies van balans, ernstige pijn of ongemak bij druk op de gewrichten. Dit maakt het traplopen een stuk gevaarlijker omdat ouderen eerder uit balans kunnen raken. Met een traplift hoeven ouderen alleen te zitten op de stoellift die ze met een druk op de knop naar boven brengt. Zo maakt u van een woning met verdiepingen een levensloopbestendige woning.

Levensloopbestendig wonen met een traplift
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Slipgevaar badkamer

De badkamer is een belangrijk aandachtspunt. Veel woningen hebben een bad(kuip) met een hoge opstap. Dit is bij verminderde mobiliteit niet de meest veilige constructie. Een inloop douche of een bad met een lage instap zijn veel veiliger en verminderen het valrisico. Ook een anti slip mat in de badkamer brengt het risico verder terug.

Zitten en opstaan

Ook opstaan vanuit een zittende positie kan een probleem vormen. De oorzaak hiervoor is meestal het afnemen van het kraakbeen in de gewrichten. Door handige hulpmiddelen als wandsteunen te gebruiken in het toilet en in de slaapkamer is het mogelijk om op te staan met minder inspanning.