Wat zijn de kosten voor een traplift?

Voor het plaatsen van een traplift is maatwerk nodig omdat elke trap anders is. De kosten kunnen daardoor erg variëren. Ook persoonlijke voorkeuren zijn van invloed op de prijs. Wij kunnen u echter wel een indicatieprijs geven zodat u weet wat een traplift u ongeveer kan gaan kosten. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende soorten trapliften.

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)

Wilt u graag weten hoeveel u precies kwijt zult zijn? Door gratis offertes aan te vragen komt u niet voor verrassingen te staan.
full-width-banner-2

Wordt een traplift vergoed?

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is tot stand gebracht om het zelfstandig wonen te bevorderen. Wanneer u risico loopt om door bepaalde redenen niet meer zelfstandig te kunnen wonen zonder begeleiding of hulpmiddelen kunt u een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen bij de gemeente. Of u hiervoor in aanmerking komt en hoe hoog dit bedrag ligt is geheel afhankelijk van het beleid van uw gemeente. Door hier gebruik van te maken kunt u wel besparen op de kosten. Sinds de regelgeving voor het PGB is aangepast wordt deze vaak echter alleen in uitzonderlijke situaties toegewezen voor een traplift.

Welke merken trapliften zijn er?

Er is een verschil tussen merken en monteurs. In sommige gevallen is het bedrijf dat de traplift voor u plaatst niet de fabrikant van de traplift zelf. Zij kopen de trapliften in en plaatsen deze voor u in uw woning. Er zijn merken die ook zelf montageservice hebben. Hieronder vindt u een lijst met de grootste merken (fabrikanten) op het gebied trapliften:

  • Thyssenkrupp
  • Stannah
  • Acorn
  • Otolift
  • Handicare

Dit zijn bedrijven die al jaren of tientallen jaren ervaring hebben met het maken van trapliften. In de meeste gevallen hebben zij verschillende uitvoeringen waar u uit kunt kiezen. Ook verschilt de prijs per merk.

Wij bieden ook de mogelijkheid om gratis offertes te ontvangen voor het kopen en plaatsen van een traplift. Zo achterhaalt u gratis en snel de kosten.

kosten voor een traplift

Zijn de kosten lager als ik een traplift huur?

In de meeste gevallen is het aan te raden om een traplift te kopen wanneer het om de plaatsing van een langere periode gaat. De reden hiervoor is dat u het railsysteem vaak moet kopen (of een vast startbedrag betaalt) wanneer u een traplift huurt. Het is daarom vaak beter om te investeren in een permanente oplossing. Een reden om een traplift te huren is als overbruggingsperiode wanneer u weet dat u binnen een bepaalde tijd gaat verhuizen maar toch tijdelijk een traplift nodig heeft. Of wanneer u geen grote investering kunt doen, maar maandelijks wel een kleiner bedrag kunt betalen. Het huren van een traplift bedraagt meestal tussen de 100 en 200 euro per maand exclusief installatie. De huurcontracten zijn vaak voor minimaal 1 jaar en zijn daarna per maand opzegbaar. Er zijn echter ook bedrijven die een traplift verhuren vanaf de huurperiode van slechts een maand. U moet er vanuit gaan dat de startkosten hiervoor hoger zullen zijn.

[button color=”#COLOR_CODE” background=”#febd4b” size=”large” target=”_self” src=”https://www.traplift-wijzer.nl/het-huren-leasen-van-een-traplift-mogelijk/”]Bekijk hier de totale gemiddelde kosten per jaar voor het huren van een traplift[/button]
Sluit Menu