Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Wat kost het installeren van een traplift?

Een traplift installeren op de trap is altijd maatwerk en moet dus gebeuren door een gespecialiseerde installateur. Deze kan de traplift voor u binnen enkele uren installeren waarna deze direct gebruiksklaar is. Er zal een railsysteem langszij de trap worden geïnstalleerd die uniek voor uw trap zal worden gemaakt. Aan het railsysteem wordt vervolgens een gemotoriseerde stoel gemonteerd die de gebruiker over de trap voortbeweegt. Het installeren van een traplift moet nooit door uzelf of een klusjesman worden gedaan. Dit kan een onveilige constructie opleveren en bovendien kunt u hierdoor geen garantie krijgen of een onderhoudscontract afsluiten voor uw traplift.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor het installeren van een traplift. Klik hier!

De prijzen voor het installeren van een traplift

De richtlijnen voor prijzen van een traplift zijn bij vrijwel alle traplift bedrijven gelijkwaardig aan elkaar. Afhankelijk van uw wensen zoals installatie in de binnen- of buitenbocht, een roterende stoel, het model of een parkeerbocht kan de prijs per bedrijf uiteen lopen. Om deze reden is het verstandig om traplift installateurs van meerdere bedrijven vrijblijvend langs te laten komen. Zij meten dan de trap voor u op, nemen de mogelijkheden met u door en stellen vervolgens een offerte op maat op. Deze kunt u vervolgens met elkaar vergelijken. Afhankelijk van uw keuzes kan het vergelijken van offertes u in sommige gevallen wel 30% besparen op de prijs. Maakt u gebruik van onze gratis vergelijkingsdienst voor het installeren van een traplift ontvangt u gratis en vrijblijvend 3 offertes van traplift installateurs in uw regio met scherpe prijzen.

De richtlijnen van prijzen bij traplift installateurs:

Liftsoort Type trap Kosten (Nieuw) Kosten (Tweedehands)
Traplift Rechte trap €2.750 – €4.500 vanaf €2.000
Traplift Enkele bocht €6.000 – €10.000 vanaf €4.500
Traplift Meerdere bochten €10.000 – €15.000 vanaf €6.000

 

Is de installatie van een traplift op iedere trap mogelijk?

Op vrijwel iedere trap is het installeren van een traplift mogelijk. Zelfs wanneer uw trap meerdere bochten heeft. Ook op een spiltrap of een wenteltrap zijn er bij sommige bedrijven mogelijkheden om een traplift te installeren. Omdat bepaalde soorten trappen meer maatwerk vereisen zal dit uiteindelijk wel invloed hebben op de prijs.