Is een traplift huren of leasen mogelijk?

Een traplift huren of leasen is zeker mogelijk. Echter bieden niet alle merken en installateurs deze optie waardoor de keuze voor het bedrijf die de installatie verricht en het merk van de traplift enigszins beperkt blijft. Het huren of leasen van een traplift kan voordeliger zijn wanneer het om een korte periode gaat of wanneer u niet in staat bent om grote bedragen uit te geven. Bij deze afweging moet u er rekening mee houden dat traplift bedrijven vaak ook financieringsplannen aanbieden waardoor u niet het gehele bedrag in één keer hoeft te betalen wanneer u een traplift koopt.

traplift huren of leasen

Wat kost het huren van een traplift?

Heeft u een rechte trap dan beginnen de prijzen voor het huren van een traplift rond de €100,- per maand. Voor trappen met bochten ligt dit iets hoger namelijk rond de €150,-. Deze prijzen gelden vooral voor basis trapliften, is er meer maatwerk vereist of wilt u een uitvoering met meer mogelijkheden zullen de huurprijzen hoger liggen. Naast de maandelijkse huurkosten betaalt u enkele honderden ( vaak 300-400) euro’s aan borg en moet u het railsysteem  vaak kopen (of een vast starbedrag betalen). Het kopen van het railsysteem kost circa €2.000,-. Er zijn echter partijen waarbij u de rail niet hoeft te kopen en een lager starbedrag betaalt. Omdat er redelijk wat kosten bij komen kijken moet er een goede afweging worden gemaakt of het huren of het kopen van een traplift aantrekkelijker is. Dit is niet alleen afhankelijk van uw financiële situatie, maar ook voor de verwachte periode waarvoor u de traplift nodig heeft. De montagekosten, demontagekosten en het onderhoud zijn vaak in de prijs inbegrepen. De minimale huurperiode is bij veel bedrijven 12 maanden. Er is een beperkt aantal partijen dat trapliften aanbiedt die u al vanaf 1 maand kunt huren.
full-width-banner-2

Kosten eerste jaar (trap met bocht)

  • Kosten installatie railsysteem €2.000,- (Of startbedrag van circa €1000,-)
  • Huurprijs 12 maanden €1.800,- (per maand €150,-)
  • Montage en onderhoud (gratis)

Totaal: tussen de €2800 – €3.800,- in het eerste jaar (Let op dit is een gemiddelde indicatieprijs!)

Kosten overige jaren (trap met bocht)

  • Huurprijs 12 maanden €1.800,- (per maand €150,-)
  • Montage en onderhoud (gratis)

Totaal: vanaf €1.800,- per jaar (Let op dit is een gemiddelde indicatieprijs!)

Voordelen trapliften huren of leasen

Heeft u maar voor een korte periode (0 tot 2 jaar) een traplift nodig en zou het kopen van een traplift veel duurder uitvallen? Een traplift huren is dan een uitstekende optie. Ook wanneer u maandelijks maar een klein budget heeft om uit te geven kan het huren een uitkomst bieden. U betaalt geen (de)montagekosten en het onderhoud zit vaak ook in de huurprijs inbegrepen.

Eventuele nadelen

De kosten in het eerste jaar zijn erg hoog omdat het railsysteem niet verhuurt wordt en dus moet worden ingekocht of in een ander geval betaalt u een vast startbedrag. Daarnaast is de minimale huurperiode bij veel bedrijven 12 maanden waardoor u dus tot wel  €3.800,- aan kosten heeft in het eerste jaar. Heeft u voor een kortere periode een traplift nodig is er een bedrijf dat al vanaf 1 maand een traplift verhuurt. De keuze voor het type lift is dan wel echter zeer beperkt.

Zijn er alternatieven voor het huren van een traplift?

Er zijn zeker alternatieven. Denk hierbij aan het laten installeren van een tweedehands traplift. Er zijn enkele installateurs waarbij dit mogelijk is. Koop een tweedehands traplift echter alleen bij een installateur die de gehele lift onderhoudt voordat deze wordt verkocht. Koop dus geen trapliften via particuliere verkoop of sites zoals Marktplaats. Het kopen van een traplift kan goedkoper uitvallen wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding of subsidie. Op onze pagina over trapliften vergoedingen kunt u hier alles over lezen.

Sluit Menu