Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Hulpmiddelen valpreventie ouderen

Er zijn speciaal hulpmiddelen ontworpen voor kwetsbare ouderen die helpen om het valrisico in huis zo ver mogelijk terug te brengen. Het komt veel voor dat ouderen op een bepaalde leeftijd sneller uit balans raken en waardoor en een valrisico ontstaat. In de meeste gevallen komt die door slijtage van de gewrichten en het afnemen van spiermassa. Door valpreventie hulpmiddelen te gebruiken kan er voor worden gezorgd dat het huis zo veilig mogelijk wordt gemaakt en een val wordt voorkomen.

Valrisico ouderen bij het traplopen

Het is meestal vrij duidelijk wanneer er bij het traplopen valrisico ontstaat. Wanneer u merkt dat u steeds meer steun van de leuning nodig heeft en knieheffen langzaam en moeizaam gaat dan neemt de veiligheid van het traplopen af. Dit is een vrij intensieve inspanning en legt veel druk op onze spieren en gewrichten. Valpreventie op de trap is echter goed mogelijk.

Met het installeren van een traplift verkleint u de kans op een val het meest. Er wordt dan een rail aan de trap bevestigd met een stoellift die u naar boven en naar beneden brengt. U hoeft zo zelf niet meer de trap de belopen en daarmee neemt u ook het valrisico weg. Om de traplift extra veilig te maken zijn er ook gordels die u om kunt doen om enig risico helemaal weg te nemen.

Traplift kopen als valpreventie voor ouderen
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

valrisico ouderen thuis

Valpreventie voor ouderen met een valrisico op de trap is zeer van belang. Dit is een van de meest gevaarlijke plekken in huis om te vallen. Er zijn ook andere hulpmiddelen voor de trap dan een traplift maar die zullen het valrisico nooit geheel wegnemen. Wanneer u wilt weten of het mogelijk is om bij u thuis of bij uw ouders een traplift te laten plaatsen dan helpen wij u graag verder. Kijk het niet te lang aan en zet de eerste stap om de beste valpreventie op de trap te realiseren.