Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Hulpmiddelen in huis voor ouderen

Het grootste deel van de ouderen in Nederland wenst ook op latere leeftijd zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het kan echter dat zij in een fase terecht komen waar zij in mindere mate voor zichzelf kunnen zorgen. Er moet dan gekeken worden naar een oplossing. Er zijn voldoende hulpmiddelen voor senioren die er voor kunnen zorgen dat verhuizen naar een seniorenwoning uitgesteld of zelfs vermeden kan worden. Het is belangrijk om te identificeren wat de obstakels zijn en hoe deze het best opgelost kunnen worden. Het gaat dan vooral om de dagelijkse verrichtingen:

  • Baden
  • Koken
  • Huishoudelijke taken
  • Binnenshuis voldoende mobiel zijn

Het kan zijn dat er toch hulp van buitenaf nodig is om deze dagelijkse levensverrichtingen toch uit te kunnen blijven voeren. Wanneer huishoudelijke taken te veel energie vergen zou hulp van familie of het aannemen van huishoudhulp een groot verschil kunnen maken.

Hulpmiddelen voor mobiliteit ouderen

Er zijn echter ook hulpmiddelen voor ouderen die er voor zorgen dat zijn langer zelfredzaam kunnen blijven. Bij verminderde mobiliteit kan het bijvoorbeeld een uitdaging zijn om tussen etages voort te bewegen. Veel ouderen beperken zich dan alleen tot de benedenverdieping en komen niet of nauwelijks boven. Met een traplift is het mogelijk om moeiteloos tussen verdiepingen voort te bewegen. Dit zorgt ervoor dat verhuizen naar een gelijkvloerse woning niet noodzakelijk is en er kan gebruik gemaakt worden van het volledige woonoppervlak.

Wanneer u interesse heeft in een traplift kunnen wij u verder helpen. Met onze gratis en vrijblijvende offertedienst kunt u offertes ontvangen van 3 traplift leveranciers. Wij raden aan om prijzen te vergelijken om zoveel mogelijk te besparen.

hulpmiddelen ouderen

Andere hulpmiddelen voor senioren

Er zijn nog meer hulpmiddelen voor ouderen die er voor kunnen zorgen dat zij nog langer thuis kunnen wonen.

  • Wandbeugels voor extra steun
  • Verlichting met sensoren (bijvoorbeeld in de gang)
  • Rollator bij beperkte mobiliteit
  • Instap bad of inloopdouche
  • Verhoogd toilet