Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Alles over een huislift kopen, prijzen en het beste alternatief

Het plaatsen van een huislift binnen een bestaande woning is een flinke investering. Naast de kosten van de lift zelf moet er namelijk flink verbouwd worden om de constructie voor een lift in huis mogelijk te maken. De prijs voor een huislift kan oplopen tot maar liefst €40.000. Zelfs een goedkope huislift kost minimaal €15.000. Een huislift kost dus niet alleen veel geld, maar neemt ook flink wat tijd in beslag. Om deze reden kiest men vaak voor een ander alternatief namelijk een traplift. Dit hulpmiddel verplaatst u via de bestaande trap (zonder verbouwingen) over meerdere verdiepingen. Uw bestaande woning hoeft dus niet aangepast te worden en daarnaast kost een traplift aanzienlijk minder. Onderstaand vindt u deze prijzen voor een traplift:

  • Rechte traplift prijsindicatie: vanaf €2.750,- (Tweedehands vanaf €2.000,-)
  • Traplift met een enkele bocht: vanaf €6.000,- (Tweedehands vanaf €4.500,-)
  • Traplift met een dubbele bocht: vanaf €8.000,- (Tweedehands vanaf €6.000,-)

Ontvang en vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier!

Kies voor een traplift boven een huislift

Het enige nadeel van een traplift ten opzichte van een huislift is dat er maar één persoon tegelijkertijd vervoerd kan worden. De vele voordelen van een traplift en de veel lagere kosten maken het eigenlijk voor iedereen veel aantrekkelijker om een traplift te plaatsen in plaats van een huislift. Naast het feit dat de prijs van een huislift erg hoog is heeft de installatie ervan ook een negatieve invloed op de waarde van uw woning. Bij een traplift is dit niet het geval.

Hoe werkt een traplift?

Bij de installatie van een traplift wordt er een railsysteem aan de binnen- of buitenbocht van de trap gemonteerd. Dit railsysteem wordt uniek voor uw trap geproduceerd. Aan het railsysteem wordt een gemotoriseerde stoel bevestigd die de gebruiker of meerdere verdiepingen kan voortbewegen. Dit maakt het voor ouderen die slecht ter been zijn of mensen met een handicap makkelijk zich veilig te verplaatsen over meerdere verdiepingen. Er zijn ook trapliften (plateauliften) voor rolstoelgebruikers.