Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een goedkope traplift kopen

Trapliften zijn in de regel vrij duur. Het is daarom begrijpelijk dat u zoveel mogelijk wilt besparen door een goedkope traplift aan te schaffen. Wij zullen u hierbij zo veel mogelijk helpen. Er zijn er een aantal mogelijkheden wanneer u goedkoop een traplift wilt aanschaffen namelijk:

  • Een Traplift huren
  • Een Tweedehands traplift kopen
  • WMO aanvragen bij de gemeente
Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Een goedkope tweedehands traplift kopen

Om zoveel mogelijk op de kosten te besparen kunt u een tweedehands traplift kopen. Deze hoeft u niet van een particulier over te kopen. Leveranciers kopen vaak trapliften op wanneer hun klanten deze niet meer in gebruik nemen. Deze verkopen zij dan weer door als tweedehands traplift tegen voor een veel lagere prijs. Hoeveel een tweedehands traplift u zal kosten is afhankelijk van het type trap dat u in huis heeft en het model van de stoellift. Wij hebben een schatting voor u gemaakt van de kosten:

Liftsoort Type trap Kosten (Nieuw) Kosten (Tweedehands)
Traplift Rechte trap €2.750 – €4.500 vanaf €2.000
Traplift Enkele bocht €6.000 – €10.000 vanaf €4.500
Traplift Meerdere bochten €10.000 – €15.000 vanaf €6.000

 

Let op! Het railsysteem van een tweedehands traplift wordt vrijwel altijd uniek voor uw trap gemaakt waardoor de kosten met een nieuwe traplift niet in alle situaties veel schelen. Maak dus een goede afweging tussen nieuwe en tweedehands trapliften.

full-width-banner-2
De schatting van de prijzen zijn inclusief de montage. Wilt u meer informatie over tweedehands trapliften klik dan hier.

Een goedkope traplift huren

Huren kan in veel gevallen goedkoper zijn dan een traplift kopen. Zeker wanneer u deze voor een korte periode (0 – 2 jaar) in gebruik wilt nemen of wanneer u slechts een klein budget heeft. U kunt al een traplift al huren vanaf de volgende prijs:

Kostenposten Traplift huren Kosten
Railsysteem €1000 – 2000 (eenmalig)
Maandelijkse huurprijs vanaf €100 (recht) – €150 (bochten)
Montage en onderhoud Gratis
Totale kosten eerste jaar: €2200 – 3800
Kosten overige jaren: €1200 – 1800 (per jaar)

 

Houdt er rekening mee dat u de stoellift huurt maar de rail wel moet kopen of een vast startbedrag betaalt. U kunt deze kopen vanaf 1500-2000 euro. In een ander geval betaalt u een startbedrag dat vaak rond de 1000 euro ligt afhankelijk van de leverancier. U kunt op basis van de huurprijs, de koopprijs (of het startbedrag) van de rails en de periode dat u de traplift in gebruik wilt nemen uitrekenen hoeveel u kwijt zult zijn. Op deze manier komt u er achter of kopen of huren goedkoper voor u is.

Goedkope Traplift kopen

Een goedkope traplift met een WMO

WMO staat voor ‘wet maatschappelijke ondersteuning’. In de wet is namelijk opgenomen dat gemeenten er zoveel mogelijk voor moeten zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Een traplift is een hulpmiddel die dit mogelijk maakt. In overleg met uw gemeente kunt u een persoonsgebonden budget toegewezen krijgen. De hoogte van dit bedrag en de mogelijkheid om hier gebruik van te maken verschillen per gemeente. Indien u een vergoeding toegewezen krijgt hoeft u zelf minder te investeren. Zo kunt u toch op een goedkope manier een traplift aanschaffen. Het verkrijgen van een vergoeding is echter erg lastig en de procedure kan erg lang duren.