Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Garantie traplift

Wanneer u een traplift koopt heeft u altijd recht op minimaal twee jaar garantie. Dit termijn is wettelijk vastgesteld door de Europese Unie. Dit is de zogeheten fabrieksgarantie. Er zijn echter twee verschillende soorten garanties die u kunt krijgen.

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Fabrieksgarantie

Dit is de basis garantie die u krijgt van de fabriek zelf. Volgens de wet heeft u het recht op een deugdelijk product. De fabrikanten zijn daarom verplicht om u de eerste twee jaar garantie te geven. De leverancier van de traplift is niet altijd de fabrikant van de traplift. Wanneer er in de periode van de fabrieksgarantie iets met de traplift gebeurd is de leverancier verantwoordelijk voor het inschakelen van de fabrikant. Zij mogen u niet alleen doorverwijzen. Er zijn wel voorwaarden aan de garantie verbonden om deze te behouden. Voor trapliften betekend dit jaarlijkse controle door een monteur.

traplift garantie

Garantie van de leverancier (verkopersgarantie)

Bij veel verkopers van trapliften heeft u de mogelijkheid om de standaard garantie uit te breiden. U kunt dan kiezen om een aantal jaar extra garantie in te kopen. In dit geval is er sprake van verkopersgarantie. Dit wil zeggen dat de verkoper zelf garant staat na de verlopen van de fabrieksgarantie. U betaalt dan een verhoogt bedrag voor de traplift of u kunt een uitgebreid service contract afsluiten waarmee u extra garantie krijgt.
full-width-banner-2

Hoe lang is de verkopersgarantie

De verkopersgarantie kunt u bij de meeste partijen uitbreiden tot wel 10 jaar. U kunt ook kiezen voor een korter termijn. Verkopersgarantie kunt u alleen krijgen in combinatie met een servicecontract. Hiermee kan de verkoper de kwaliteit van de traplift waarborgen en eventuele problemen tijdig oplossen.

Krijg ik ook garantie op een tweedehands traplift?

Ja. Op een tweedehands traplift krijgt u ook garantie. Het kan zijn dat de fabrieksgarantie verlopen is. In dat geval kunt u hier geen gebruik meer van maken. U komt echter nog wel in aanmerking voor de verkopersgarantie. Ook als u een tweedehands traplift koopt heeft u recht op een deugdelijk product. In de meeste gevallen krijgt u een verkopersgarantie aangeboden van één jaar. Vaak krijgt u daarbij de optie om extra garantie in te kopen.