Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een traplift installeren op een trap met bochten

Het laten inmeten van uw trap door een traplift installateur is vooral erg belangrijk wanneer uw trap één of meerdere bochten heeft. Vaak zijn trappen gebaseerd op standaardformaten (kwart draai/halve draai) en hoeft er geen extra maatwerk geleverd te worden voor het produceren van het railsysteem waaraan de traplift bevestigd wordt. In sommige gevallen zal er echter maatwerk geleverd moeten worden om de traplift perfect af te stellen op uw trap. Wanneer de traplift op maat is gemaakt kan deze vaak binnen een halve dag geïnstalleerd worden.

Wij zijn beoordeeld met:

Prijzen bij een trap met één of meerdere bochten (kwart draai/ halve draai)

traplift trap met bochten kwartdraai
De prijs van een nieuwe traplift kan erg variabel zijn en hangt vooral af van uw type trap, het merk waarvoor u kiest en eventuele extra opties waarvoor u kiest. Door al deze factoren beginnen de prijzen voor een trap met bochten vanaf €6000,-. Als extra optie kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een automatisch meedraaiende stoel of een parkeerbocht die u naast de trap afzet waardoor er meer ruimte is voor het op en af stappen. Belangrijker dan de prijs is echter dat de traplift volledig aan uw eisen voldoet en uw mobiliteit op het gebied van traplopen voor 100% verbeterd. Om een goede vergelijking te maken kunt u gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende vergelijkingsdienst voor trapliften.
full-width-banner-2

Montage van de traplift in de binnenbocht of buitenbocht

Bij trappen met bochten kan de afweging worden gemaakt of de traplift in de binnenbocht of in de buitenbocht moet worden geplaatst. Dit kan niet alleen schelen in kosten maar kan ook bepalen hoeveel ruimte er overblijft en wat de optimale plek is voor u om op en af te stappen. Ook wordt de overbrengtijd vaak korter bij montage aan de binnenbocht (deze is wel steiler). Afhankelijk van uw type trap kan het ook weer in de prijs schelen of de traplift in de binnenbocht of buitenbocht wordt geplaatst.

Traplift vergoeding of subsidie aanvragen

Ook voor trappen met bochten is het mogelijk een traplift vergoeding aan te vragen. De aanvraag verloopt via het WMO-loket van de gemeente. Deze toetst of uw inkomen en leefsituatie zodanig zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding of subsidie. Dat kan ofwel het toewijzen van een vooraf bepaalde traplift zijn of het toewijzen van een Persoonsgebonden Budget (PGB). In 2015 zijn de regels echter zodanig aangescherpt dat vaak het lastig is om deze vergoeding te krijgen. Het gehele proces kan enkele maanden duren zonder enige zekerheid dat u daadwerkelijk in aanmerking komt.

Gratis offertes vergelijken

Om snel te achterhalen welk soort traplift het beste past in uw woning en welke prijzen hiervoor gehanteerd worden kunt u gebruik maken van onze gratis vergelijkingsdienst voor offertes. U vergelijkt dan prijzen en soorten trapliften van welk drie bedrijven die werkzaam zijn in uw regio.