Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een traplift installeren op een rechte trap

Omdat het railsysteem van een traplift voor een rechte trap het minst maatwerk nodig heeft is voor dit type trappen de installatie het voordeligst en het eenvoudigst. Vaak is een traplift op een rechte trap binnen enkele uren al geplaatst. Ook voor rechte trappen is het nodig deze te laten inmeten door de installateur. De installateur kan u adviseren welke soorten en merken trapliften het meest geschikt zijn voor u trap en kan eventuele extra mogelijkheden met u doornemen. Denk hierbij aan het installeren van een parkeerbocht. Een parkeerbocht is een verlening van het railsysteem waardoor de stoellift wordt geparkeerd op een plek naast uw trap waar meer ruimte beschikbaar is. Hierdoor wordt het op en af stappen bijvoorbeeld vereenvoudigd.

Vind de beste deal voor uw traplift en vergelijk offertes
De meeste geschikte traplift voor uw situatie vinden tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor trapliften bij verschillende bedrijven.

Maak gebruik van onze vergelijkingsdienst voor trapliften. Klik hier.

Prijzen voor de installatie op een rechte trap

traplift rechte trap installeren

Prijzen voor dit type trapliften beginnen al vanaf €2.750,-. Afhankelijk van de lengte van uw trap, het merk en de extra opties waar u voor kiest kunnen prijzen variëren. Omdat een traplift een hulpmiddel is die u voor een lange tijd van zelfstandigheid moet voorzien is het kiezen voor de simpelste vorm van een traplift niet altijd de beste keuze. Bij het samenstellen van de perfecte traplift voor uw situatie zult u ook uw mobiliteit van de komende jaren moeten meenemen. Bij afnemende mobiliteit is het bijvoorbeeld prettig om een parkeerbocht of een automatisch meedraaiende stoel te laten installeren. Bent u benieuwd naar de prijzen per installateur? Via onze website kunt u gratis en vrijblijvend tot 3 offertes vergelijken voor trapliften.
full-width-banner-2

Installatie bij smalle trappen

Zelfs bij zeer smalle trappen is het mogelijk om een traplift te laten installeren. Zeker bij dit type trap is verstandig u goed te laten informeren door de installateur nadat deze uw trap heeft ingemeten. Heeft u een smalle trap dan kunt u overigens het beste samenwerken met een onafhankelijk installateur die meerdere merken voor trapliften installeert. De installateur zal u dan een realistisch beeld kunnen schetsen welke merken het beste passen bij een smalle trap.

Een traplift vergoeding aanvragen

Door de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is het mogelijk om voor een traplift vergoeding of subsidie toegewezen te krijgen. U doet deze aanvraag bij de gemeente en het behoort tot de mogelijkheden dat die gemeente een traplift voor u uitkiest of u een Persoonsgebonden budget (PGB) toewijst. U hier alleen in aanmerking voor met een doktersverklaring en als uw inkomen en leefsituatie aan bepaalde punten voldoen. In 2015 is gebleken dat het verkrijgen van een vergoeding een zeer lastig proces is en dat men vaak maanden verder is voor er enige duidelijkheid is over het verkrijgen van een vergoeding voor de traplift.