Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een tijdelijke traplift laten installeren?

Wilt u tijdelijk een traplift in huis laten installeren dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden. De meeste grote traplift bedrijven in Nederland bieden de optie voor het huren van een traplift. Alhoewel de huurkosten per maand niet erg hoog liggen kost het toch nog redelijk wat geld om de traplift tijdelijk te laten plaatsen.

Kostenposten Traplift huren Kosten
Railsysteem €1000 – 2000 (eenmalig)
Maandelijkse huurprijs vanaf €100 (recht) – €150 (bochten)
Montage en onderhoud Gratis
Totale kosten eerste jaar: €2200 – 3800
Kosten overige jaren: €1200 – 1800 (per jaar)

 

Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Tijdelijke traplift huren

De kosten voor het plaatsen van een tijdelijke traplift

Omdat het railsysteem (zeker voor trappen met bochten) vaak specifiek voor uw trap gemaakt moet worden moet u deze vrijwel altijd kopen in plaats van huren. Afhankelijk van het maatwerk dat er verrichten moet worden zullen de prijzen hiervoor rond de €2000,- liggen. De stoellift kunt u wel huren en hier betaalt u een maandelijks bedrag voor. Heeft u een rechte trap dan zullen de prijzen voor een basisstoel liggen rond de €100,- en heeft u een trap met bochten moet u eerder denken aan €150,- en hoger.

Bekijk op de volgende pagina een rekensom voor de huurprijs over meerdere jaren
full-width-banner-2

Minimale huurperiode

Laat u tijdelijk een traplift plaatsen moet u er wel rekening mee houden dat traplift bedrijven vaak een minimale huurperiode hanteren van één jaar. Heeft u de traplift korter nodig dan moet u wellicht speciale afspraken maken over bijvoorbeeld een verhuur tegen een hogere prijs. Gaat het echter om een huurperiode van korter dan 6 maanden dan zal het lastig worden om een traplift bedrijf te vinden dat bereid is om over te gaan tot verhuur. Wilt u de tijdelijke traplift langer huren bijvoorbeeld voor 2-3 jaar dan moet u wellicht de rekensom maken of het niet aantrekkelijker is om een nieuwe of tweedehands traplift te kopen. Deze kunt u namelijk ook weer terug verkopen aan een van de traplift bedrijven.

Alternatieven

Heeft u de traplift echt maar voor een korte periode nodig dan is uw enige optie overgaan tot het kopen van een traplift. Wilt u dit zo goedkoop mogelijk doen dan behoort het tot de mogelijkheden om een opgeknapte tweedehands traplift te kopen bij een trapliften installateur (doe dit niet bij een particulier). Prijzen hiervoor beginnen aanzienlijk lager dan die van een nieuwe traplift.