Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een stoellift op de trap installeren

Wanneer het traplopen in de eigen woning zich een steeds groter probleem vormt is het installeren van een stoellift op de trap een uitstekende optie. Op deze website kunt u alle informatie en advies vinden op het gebied van stoelliften. Het is zelfs mogelijk om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken bij meerdere stoelliften bedrijven.

Voor wie is een stoellift?

De plaatsing van een stoellift op de trap is vooral een middel om ouderen langer zelfstandig in de eigen woning te laten wonen wanneer traplopen een gevaar vormt. Een stoellift kan echter ook gebruikt worden voor mensen met obesitas of mensen met een handicap. De prijzen voor een stoellift op de trap verschillen echter per merk en installateur.
stoellift gebruiker

Wat is de prijs van een stoellift?

Wanneer het gaat om de installatie van een nieuwe stoellift dan beginnen de prijzen hiervoor vanaf circa €2500,- voor een rechte trap. Afhankelijk van hoeveel aanpassingen er moeten worden gemaakt en voor welk merk er wordt gekozen kunnen prijzen echter oplopen tot een bedrag van €5500,-. Heeft een trap één of meerdere bochten en moet er bijvoorbeeld een parkeerbocht geïnstalleerd worden dan liggen de kosten tussen de €5000,- en €14.000. Voor een trap met bochten moet er vaak maatwerk verricht worden aan het railsysteem waaraan de stoellift wordt gemonteerd. Dit zorgt voor een verhoging van de prijs. Kiest u voor de lange termijn dan is het zeker verstandig een nieuwe traplift aan te schaffen. Er zijn echter opties die u op korte termijn een goedkopere oplossing bieden zoals het huren van een stoellift of het aanschaffen van een tweedehands traplift.
full-width-banner-2

Verschillende soorten en merken

Ongeacht of u een rechte trap of een trap met bochten heeft is het verstandig om u te laten adviseren door een onafhankelijke installateur of een bekend stoelliften merk dat een brede selectie heeft. Hierdoor wordt het makkelijker om de juiste stoellift /traplift te vinden die het best bij uw situatie past. Zo zijn er trapliften die het best in de binnenbocht of juist in de buitenbocht gemonteerd kunnen worden gezien de afmetingen. Ook op het gebied van prijs kan het schelen wanneer u in staat bent meerdere merken en soorten met elkaar te vergelijken.

De veiligheid van een stoellift

Een ding waar u zich geen zorgen over hoeft te maken is de veiligheid van een stoellift. Er zitten enorm veel veiligheidsmaatregelen in iedere traplift verwerkt die uitgebreid getest worden. Denk hierbij aan een veiligheidsgordel, klembeveiliging,noodstop, dubbele accu, sleutelvergrendeling, startblokkering. Stoelliften zijn zo ontworpen dat er geen kledingstukken tussen het motorsysteem vast kunnen komen te zitten. Ook zal deze automatisch stoppen wanneer er bijvoorbeeld een blokkering op de trap of op het railsysteem zit. Een stoellift zal ook nooit van start gaan zonder dat de sleutel erin zit en u veilig op de stoel zit. Trapliften/Stoelliften zijn dus uitermate veilig.

Is er een vergoeding of subsidie aanwezig?

Voor ouderen met een doktersverklaring omtrent het traplopen is het mogelijk om een Persoonsgebonden budget aan te vragen bij het WMO loket van de gemeente. Via deze procedure wordt beoordeeld of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een vergoeding of subsidie. Het aanvragen van een vergoeding duurt echter vaak erg lang en de regelgeving is vaak nog onduidelijk.