Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Een nieuwe traplift kopen, tweedehands of toch huren?

Wanneer u een traplift in huis wilt laten plaatsen is er een drietal aan mogelijk heden:

  • Een nieuwe traplift kopen (zelf of via een PGB)
  • Een tweedehands/gebruikte traplift kopen
  • Het huren van een traplift
Vraag offertes aan en ontvang de beste prijs
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

Alle 3 zijn een goede optie, maar afhankelijk van uw situatie kan het zijn dat één van deze opties u duidelijk meer voordelen biedt. Op deze pagina zult u kunnen lezen wat mogelijke voordelen en nadelen zijn per optie.

Een nieuwe traplift kopen

Veruit de meeste mensen kopen een geheel nieuwe traplift. Dit kan of met eigen geld gebeuren ofwel met een Persoonsgebonden budget (PGB) dat is toegewezen door de gemeente na aanvraag van een vergoeding. Het voordeel van een nieuwe traplift is dat deze zeer lang meegaat en beschikt over de laatste technische integraties. Daarnaast heeft u een veel bredere keuze aan merken en soorten trapliften wanneer deze nieuw wordt gekocht. Wanneer de lift niet meer nodig is kan deze vaak terug verkocht worden aan hetzelfde bedrijf.

Liftsoort Type trap Kosten Nieuwe Traplift
Traplift Rechte trap €2.750 – €4.500
Traplift Enkele bocht €6.000 – €10.000
Traplift Meerdere bochten €10.000 – €15.000

Conclusie: Heeft u een gezond budget en heeft u voor een lange periode een traplift in huis nodig en wilt u deze helemaal afstellen op uw smaak en kunnen kiezen uit een brede selectie? Dan adviseren wij u om een nieuwe traplift te laten installeren.

Ontvang Gratis en Vrijblijvend 3 Traplift Offertes

Wij hielpen al meer dan 3000 vergelijkers besparen op een traplift. Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur 3 prijsindicaties van verschillende leveranciers. Bespaar tot €1500 door de prijzen te vergelijken.

Beoordeeld met: 

  • Vergelijk op:
  • Prijs
  • Model
  • Leverancier
  • Levertijd

tweedehands of nieuw kopen traplift

Een tweedehands of gebruikte traplift

Koopt u een tweedehands of gebruikte traplift dan is het verstandig dit bij een traplift bedrijf te doen en niet via de particuliere verkoop. Leveranciers van tweedehands en gebruikte trapliften lopen de lift namelijk op tal van punten langs. Waar nodig zullen onderdelen onderhouden, gerepareerd of vervangen worden. Een ander voordeel is dat u ook een onderhoudscontract krijgt aangeboden via koop bij een leverancier. Hierdoor kunt u tot wel 10 jaar of langer plezier hebben van een tweedehands traplift. Het nadeel is dat uw keuze op het gebied van trapliften veel beperkter is wanneer u kiest voor een tweedehands traplift en vaak gaat het ook om wat oudere modellen. Vrijwel altijd zal het railsysteem uniek voor uw woning worden gemaakt waardoor u niet altijd veel voordeliger uit bent bent een tweedehands traplift.

Liftsoort Type trap Kosten Tweedehands Traplift
Traplift Rechte trap vanaf €2.000
Traplift Enkele bocht vanaf €4.500
Traplift Meerdere bochten vanaf €6.000

 

Conclusie: Heeft u een beperkt budget om te besteden en neemt u genoegen met een wat ouder model en een beperkte keuze? Dan kan een tweedehands traplift de perfect uitkomst voor u bieden.
full-width-banner-2

Het huren van een traplift

Het huren van een traplift is eigenlijk alleen aan te raden als u tijdelijk een traplift in huis nodig heeft of wanneer u per maand een zeer beperkt budget te besteden heeft. Bij een tijdelijke periode is dit vooral aantrekkelijk voor 1 tot 2 jaar. De minimale huurperiode is bij de meeste bedrijven vaak 1 jaar. Er is echter één partij die trapliften al vanaf 1 maand verhuurt. De kosten voor het huren van een lift op de trap beginnen vanaf 100 (rechte trap) en 150 euro (trap met bochten) per maand (voor een basislift). Daarnaast moet u in het eerste jaar het railsysteem voor de stoellift vaak zelf aanschaffen en betaalt u hier circa €2.000,- voor. Er zijn echter bedrijven waar dit niet hoeft, u betaalt dan echter wel een vast starbedrag. Het plaatsen en het uiteindelijke verwijderen van de lift zullen gratis gebeuren en ook het onderhoud is meestal inbegrepen. Dit zijn vrij hoge kosten voor het eerste jaar, maar dit biedt u wel de mogelijkheid om een zeer moderne traplift te plaatsen tegen een betaalbaar maandelijks bedrag. Een nadeel is dat u de lift niet meer kunt doorverkopen en dat u op lange termijn meer betaalt dan voor een nieuwe traplift.

Kostenposten Traplift huren Kosten
Railsysteem €1000 – 2000 (eenmalig)
Maandelijkse huurprijs vanaf €100 (recht) – €150 (bochten)
Montage en onderhoud Gratis
Totale kosten eerste jaar: €2200 – 3800
Kosten overige jaren: €1200 – 1800 (per jaar)

 

Conclusie: Wilt u voldoende keuze hebben op het gebied van trapliften, maar heeft u maandelijks niet veel te besteden of heeft u de lift maar voor maximaal 2 jaar nodig? Dan is het huren van een traplift een uitstekende keuze voor uw situatie.