Tweedehands trapliften – Dit moet u weten over de prijzen

Kom erachter of een tweedehands traplift voor u geschikt is

Het aanschaffen van een tweedehands traplift klinkt ideaal. U denkt namelijk minder kosten te maken voor een soortgelijk product. De werkelijke kostenverschillen zijn echter minder groot dan u zult denken tussen nieuwe en tweedehands trapliften. In dit artikel kunt u lezen hoe u de beste keuze maakt en waar de verborgen kosten liggen van een tweedehands traplift.

De gemiddelde prijzen voor tweedehands trapliften:

Trapsoort Nieuw Tweedehands
Rechte trap vanaf € 2.750 vanaf € 2.000
Trap met één bocht vanaf € 5.000 vanaf € 4.500
Trap met meerdere bochten vanaf € 8.000 vanaf € 6.000

Ontvang Gratis en Vrijblijvend 3 Traplift Offertes

Wij hielpen al meer dan 3000 vergelijkers besparen op een traplift. Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur 3 prijsindicaties van verschillende leveranciers. Bespaar tot €1500 door de prijzen te vergelijken.

Beoordeeld met: 

  • Vergelijk op:
  • Prijs
  • Model
  • Leverancier
  • Levertijd

Waarom zijn de prijsverschillen zo minimaal?

Het installeren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt zowel voor nieuwe als tweedehands trapliften. Voor beide wordt het railsysteem dat aan de trap wordt bevestigd vaak nieuw voor u gemaakt. Hierdoor ontstaat er een minimaal prijsverschil omdat de productie van het railsysteem de grootste kosten met zicht meebrengt. U krijgt enkel de gemotoriseerde stoel tweedehands geleverd.

Waarom de meeste mensen voor een nieuwe traplift kiezen

  • Prijsverschil is klein
  • Meer keuze in modellen
  • Terugverkoopwaarde
  • Servicekosten

De grootste reden waarom men vaak kiest voor een nieuwe traplift is het minimale prijsverschil. Er zijn echter nog een aantal andere factoren die hierin meespelen. Zo heeft een nieuwe traplift een terug verkoopwaarde wanneer deze niet meer in gebruik wordt genomen. Dit is niet het geval voor tweedehands trapliften omdat deze vaak al enkele jaren oud zijn. In sommige gevallen kunnen de servicekosten voor een gebruikte traplift ook hoger liggen omdat deze vaker onderhoud vereist. Laat u dus niet inpakken door een prijs die een aantal honderden euro’s lager ligt maar weeg deze opties goed af.

Een eenvoudige manier om de beste prijs te achterhalen

Vaak is het mogelijk om toch nog tot 30% te besparen op het kopen van een traplift. Hier hoeft u niet altijd een tweedehands traplift voor te kopen. Omdat trapliften flink wat maatwerk vereisen kunnen de prijzen tussen leveranciers per trapsoort en traplift model in sommige gevallen flink verschillen. Het vergelijken van offertes helpt u snel duidelijk te krijgen welke partij u de beste prijs kan aanbieden. Met onze gratis en vrijblijvende dienst vergelijkt u eenvoudig 3 offertes van verschillende traplift leveranciers. Het besparen op de prijs van een traplift en uw mogelijkheden bekeken is hierdoor snel geregeld.

tweedehands traplift prijzen

Partijen die het railsysteem hergebruiken

Om de veiligheid van uw tweedehands traplift te garanderen wordt het railsysteem helemaal aangepast op de vormgeving van uw trap. De bevestiging en steunpunten zijn hierbij erg belangrijk. Er zijn traplift leveranciers die adverteren met goedkopere prijzen voor gebruikte trapliften. Dit zijn partijen die het railsysteem opnieuw gebruiken die eigenlijk op maat gemaakt is voor een andere trap. Dit kan onveilige constructies opleveren. Wij adviseren dus om altijd te kiezen voor een partij die uw railsysteem op maat maakt.

In welk geval kunt u kiezen voor een tweedehands traplift?

Wanneer het railsysteem voor uw trap weinig maatwerk vereist kan er gedacht worden aan een tweedehands traplift. Voorwaarde is dan wel dat u kunt kiezen voor een traplift die maximaal 3 jaar in gebruik is geweest om hogere servicekosten te voorkomen. Denk eraan de prijzen op onze site zijn gemiddelde prijzen. Heeft u een vrij eenvoudige trap dan kan een tweedehands traplift een goede keuze zijn. Dit geldt vaak voor wat kortere rechten trappen waarbij er niet veel maatwerk geleverd hoeft te worden.

Servicekosten voor oudere trapliften

De servicekosten voor een nieuwe traplift liggen gemiddeld tussen de 200 en 275 euro per jaar afhankelijk van de traplift leverancier waarvoor u kiest. Dit is op basis van eenmalig onderhoud per jaar. Wanneer u een tweedehands traplift koopt die al 4 tot 5 jaar oud is kan het zijn dat deze extra onderhoudt vereist. U betaalt dan wel een lagere prijs voor de traplift zelf maar het kan best zijn dat de jaarlijkse servicekosten hoger liggen omdat er twee tot drie keer per jaar onderhoud nodig zal zijn. Informeer dus dus altijd naar de hoogte van de servicekosten voordat u een keuze maakt.

De veiligheid van een tweedehands traplift

Over de veiligheid van een tweedehands traplift hoeft u zich geen zorgen te maken. De gemotoriseerde stoel wordt namelijk op meer dan 30 punten gecontroleerd voordat deze wordt verkocht. Versleten of verouderde onderdelen worden vervangen en de bekleding wordt opnieuw aangebracht. Belangrijk is wel dat u gebruik maakt van een nieuw railsysteem die uniek op de dimensies van uw trap wordt aangepast. Sluit daarnaast altijd een servicecontract af zodat de traplift goed onderhouden blijft. Informeer echter wel naar de hoogte van het servicecontract.

Wenteltrappen en steile trappen

Omdat het railsysteem uniek voor u wordt gemaakt zijn er ook voor wenteltrappen en steile trappen tweedehands opties. Wellicht dat u door uw trapsoort wat beperkt zal worden in uw keuze voor bepaalde leveranciers of modellen. Echter zal het in de meeste gevallen mogelijk zijn om traplift te laten installeren. Verstandig is het om meerdere traplift leveranciers bij u langs te laten komen om de trap op te meten. Voor dit soort type trappen kan het maatwerk verschillen en dit is terug te zien in de kosten en mogelijkheden.

Waarom traplift leveranciers tweedehands modellen aanbieden

Om verspilling van materiaal te voorkomen wordt de gemotoriseerde stoel als tweedehands optie aangeboden wanneer een vorige klant hier minder dan 3 jaar gebruik van heeft gemaakt. Zeker op de lange termijn zult u in veel gevallen net zoveel kwijt zijn aan een tweedehands traplift als aan een nieuw model.

Is het huren van een traplift interessant voor lagere kosten?

Hier kunnen wij kort en bondig over zijn. Het huren van een traplift is eigenlijk alleen interessant wanneer u deze korter huurt dan 3 jaar. U huurt namelijk alleen de gemotoriseerde stoel en het railsysteem waar de meeste kosten voor gemaakt worden zult u moeten kopen. De eenmalige basiskosten voor een gehuurde trapliften kunnen dus liggen op €2000 met maandelijkse kosten van 100 tot 150 euro. Denk hier dus goed over na.

traplift kopen of huren verschil

Het aanvragen van een WMO vergoeding kan ingewikkeld zijn

Sinds 1 janauri 2015 loopt de traplift vergoeding niet meer via de verzekering maar via  het WMO loket van de gemeente. Door de hoge kosten van trapliften en het beperkte budget van de gemeente kan het aanvragen hiervan een lastige procedure zijn. Het is een lang proces waar verschillende knelpunten in kunnen zitten. Wilt u meer weten over de nieuwe WMO regeling voor trapliften? Lees dan ons artikel dat zich specifiek op de WMO richt en bezoek de website van uw gemeente voor meer informatie.

Het kiezen van de juiste leverancier voor tweedehands trapliften

De beste manier om te bepalen welke traplift leverancier het best geschikt is voor uw situatie is her vergelijken van offertes. Naast de offerte kunt u nog bekijken welke modellen en opties zij u kunnen leveren. Denk hierbij aan het plaatsen van een parkeerbocht, welke tweedehands modellen zijn er op dit moment beschikbaar en wat zijn de servicekosten. Deze informatie kunt u snel achterhalen door gebruik te maken van onze gratis vergelijkingsdienst.

Sluit Menu