Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Domotica in huis en in de zorg

Domotica (ook wel thuisautomatisering genoemd) wordt veelal gebruikt om woningen nog slimmer te maken. Door techniek aan sensoren of netwerksystemen te koppelen kunnen er veel zaken binnenhuis automatisch geregeld worden zoals de verlichting en de temperatuur. Domotica kan ook op de zorg van ouderen worden toegepast. Ouderen die langer thuis willen blijven wonen kunnen op deze manier gemakkelijker en comfortabeler leven. Domotica in huis kan ook voor een extra stuk veiligheid zorgen.

Domotica voor thuis

Traplift

Een traplift wordt al tientallen jaren gebruikt als hulpmiddel om ouderen gemakkelijk de trap op en af te helpen. Er hoeft alleen plaats te worden genomen in de stoellift en binnen tientallen seconden bevind u zich aan de andere kant van de trap. Trapliften zijn steeds ‘slimmer’ geworden door de uit te rusten met sensoren. Dat wil zeggen wanneer er een obstakel op de trap in dat deze nooit vast kan komen te zitten tussen de stoellift en de trap. De sensor detecteert het obstakel en stopt voordat deze is bereikt zodat deze handmatig verwijdert kan worden. Zoals ook bij andere domotica voor thuis is veiligheid en comfort erg belangrijk.

Traplift aanschaffen als domotica voor thuis?
Wilt u graag een traplift kopen en hiervoor de voordeligste prijs vinden? Vergelijk via onze gratis en vrijblijvende offertedienst tot 3 offertes van traplift bedrijven in uw regio. Vind snel en makkelijk de beste deal.

Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor een traplift. Klik hier.

domotica in huis

Verwarming

Regeling van de temperatuur is een van de meest voorkomende domotica in huis. Door een slimme thermostaat of airconditioning te installeren kan de temperatuur van het huis automatisch geregeld worden. Het is zelfs mogelijk om met sensoren te werken zodat de verwarming alleen wordt geactiveerd wanneer iemand zich in de ruimte bevind.

Verlichting

Zoeken naar het lichtknopje is niet meer nodig wanneer u een gebruikt om het licht te activeren. In plekken als een hal waar u het licht niet constant aan wilt hebben kan dit gemakkelijk met een sensor geregeld worden. In de zorg wordt er ook wel een knop gebruikt die alle lichten in één keer uitschakelt. Op deze manier hoeven ouderen met verminderde mobiliteit niet het hele huis door te lopen om alle lichten uit te schakelen.