Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

De veiligheid van een traplift

Trapliften zijn zeer geavanceerde hulpmiddelen en zijn volledig gericht op uw veiligheid. Zo moet een traplift aan strenge eisen voldoen voordat deze verkocht mogen worden. De belangrijkste veiligheidsmaatregelen zoals startblokkering, klembeveiliging, een veiligheidsgordel, een veilige rail en een noodstop zitten verwerkt in elke traplift. Koopt u een tweedehands traplift dan moet u ervoor zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen goed worden nagelopen door de installateur. Naast de standaard veiligheidsopties zijn er vaak ook nog extra mogelijkheden waarvoor u kunt kiezen. Denk hierbij aan een meedraaiende stoel zodat u makkelijk op en af kunt stappen. Onderstaand kunt u zich verder inlezen over de bestaande veiligheidsvoorzieningen.

Vind de beste deal voor uw traplift en vergelijk offertes
De meeste geschikte traplift voor uw situatie vinden tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend 3 offertes voor trapliften bij verschillende bedrijven.

Maak gebruik van onze vergelijkingsdienst voor trapliften. Klik hier.

traplift veiligheid

[tab] [tab_item title=”Startbokkering”]

Startblokkering

De traplift zal alleen van start gaan wanneer de armleuningen naar beneden staan en wanneer de sleutel in het contact is geplaatst. Dit voorkomt dat de lift vertrekt voordat u erin zit.
[/tab_item] [tab_item title=”Klembeveiliging”]

Klembeveiliging

Alle trapliften zijn voorzien van klemdetectie. Dit wilt zegen dat door middel van een goede afwerken en verschillende sensoren er niets vast kan komen te zitten tussen de motor van de traplift. Dit geldt voor mogelijke obstakels op het railsysteem en in veel gevallen ook obstakels bij de voetenplank. De stoel zal bij een obstakel automatisch stoppen voordat deze bereikt is. Trapliften zijn ook zo ontworpen dat uw kleding niet tussen de motor of het railsysteem vast kan komen te zitten.
[/tab_item] [tab_item title=”Veiligheidsgordel”]

Veiligheidsgordel

Om ervoor te zorgen dat u met geen mogelijkheid uit de stoel van de traplift zou kunnen vallen is iedere traplift voorzien van een veiligheidsgordel. Zeker bij zeer steile trappen of trappen met scherpe bochten kan dit hulpmiddel voor extra veiligheid zorgen. De veiligheidsgordel lijkt erg op een vliegtuiggordel. Het is echter ook nog mogelijk om een vierpuntsgordel te laten installeren op de stoel voor extra stabiliteit.
[/tab_item] [/tab]

(Automatische) Meedraaiende stoel

Deze functie is niet bij alle merken aanwezig. Het meedraaien is vooral bedoeld zodat de stoel zodanig kan draaien dat u altijd voldoende ruimte heeft om op en af te stappen. Dit biedt bijvoorbeeld een uitkomst als u een zeer smalle trap of hal heeft.

Dubbele accu

Trapliften hebben vrijwel altijd een dubbele accu. Bij stoomuitval of als een van de accu’s leeg is dan is er altijd nog een tweede accu over waardoor u nooit vast kan komen te zitten door een gebrek aan stroomvoorziening.

Automatische stop

Als er een voorwerp op de trap ligt zal de traplift automatisch stoppen om een botsing of contact met het voorwerp te voorkomen. U kunt het obstakel met de hand of de voet verwijderen terwijl u in de stoel blijft zitten.

Noodstop en sleutelvergrendeling

De meeste trapliften zijn alleen te bedienen met een sleutel waardoor er geen ongewenst gebruik gemaakt kan worden van de traplift. Daarnaast zijn trapliften altijd voorzien van een noodstop op de armleuning waarmee de lift handmatig stopgezet kan worden.