Wat kost een traplift in jouw woning? Vergelijk gratis 3 offertes
Waar de traplift geplaatst moet worden
data aan het ophalen
Beoordeeld met:
4.4/5

Hulpmiddelen traplopen voor COPD patiënten

Veel alledaagse activiteiten kunnen voor COPD patiënten een uitdaging zijn. Lichte inspanning vertaald zich al snel naar benauwdheid, dat kan in sommige gevallen met hulpmiddelen verminderd of voorkomen worden. Om zelfredzaam te blijven is het natuurlijk fijn om ze veel mogelijk dagelijkse levensverrichtingen nog zelf te kunnen doen. Bij een woning met één of meer verdiepingen kan traplopen een enorme uitdaging zijn voor iemand met COPD. Het is niet fijn om te weten dat je dagelijks meerdere keren benauwd zal zijn na het belopen van de trap. Bij Traplift Wijzer krijgen wij dan ook veel aanvragen binnen van mensen met COPD die op zoek zijn naar een hulpmiddel voor het traplopen.

Traplift als hulpmiddel traplopen bij COPD

Een traplift zorgt ervoor dat inspanning tijdens het traplopen niet meer nodig zal zijn. Er wordt een rail aan de traptreden bevestigd en vervolgens wordt er een stoellift aan de rails gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de trap niet meer belopen hoeft te worden. Met een druk op de knopt brengt de stoellift u naar boven of beneden. Dit maakt traplopen weer veilig en u heeft niet meer te maken met het ongemak van benauwdheid.

traplift COPD

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een traplift als hulpmiddel voor uw COPD of die van familie. Wij helpen u graag verder met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingsdienst. Door u de mogelijkheid te geven om 3 traplift leveranciers te vergelijken weet u wie voor u de beste oplossing heeft. Vergelijk zowel het aanbod in de uitvoering van de liften als de prijs.

Vergelijk offertes voor het kopen van een traplift

Wordt een traplift als COPD hulpmiddel vergoed?

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding voor een traplift gaat dit altijd via de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Deze wordt via uw gemeente toegekend. Sinds januari 2015 is de WMO aangepast. Dit heeft er voor gezorgd dat de WMO veel minder vaak wordt toegekend voor een traplift. Wij raden altijd aan om contact op te nemen met uw gemeente om de mogelijkheid te bespreken. Het proces is echter wel tijdsintensief en is op de lange termijn vaak duurder omdat u maandelijks ook een eigen bedrage zal moeten doen. De overweging om zelf een traplift te kopen of dit via de WMO te proberen is volledig aan u.

Een traplift wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.